Laatste nieuws

Jonge duiven op reis naar Duiven

  • 15-7-2023

Vanavond precies 30 jonge duiven ingekorfd voor hun eerste vuurdoop. Op het programma stond aanvankelijk Boxmeer maar op voorspraak van het NPO moesten de vluchten ingekort worden. Of dat zo'n wijs besluit is valt zeer te betwijfelen maar we moeten het er mee doen en maar rustig afwachten wat de dag van morgen ons brengt. Nu is het de bedoeling dat ze gelost gaan worden in Duiven, afstand 117 kilometer naar Donkerbroek.

De drie aangewezen duiven zijn de NL23-236, diens nestligger NL23-237 en de NL23-930. Deze laatste uit mijn samenkweek met Hans & Evert Jan Eijerkamp Bor x Ireen.

De verwachtingen zijn zeker niet hoog gespannen en eigelijk is thuiskomen morgen minstens zo belangrijk dan een goede uitslag maken. Ze zijn totaal 10 keer afgericht en meestal op een afstand van 23 of 28 kilometer. Op twee keer na zijn ze altijd voor mij thuis geweest en met het africhten is hier ook geen enkel jong verspeeld.

Het is mede om die reden dat ik morgen toch nog wel wat verliezen incalculeer. Als er hier morgen 24 het thuishok weten te bereiken ben ik een uitermate content man. Ik ga er voor duimen in ieder geval.

In de vereniging door 17 leden totaal 622 duiven ingekorfd.

Morgen maar vlug terug.

Terug