Laatste nieuws

Onderweg naar Dizy le Gros

  • 13-7-2023

Vanavond 16 duiven ingekorfd voor de laatste midfondvlucht en voor mij tevens laatste oude duivenvlucht van dit seizoen. Tien duivinnen en dus zes doffers moeten de laatste klus voor mij zien te klaren. Het is de bedoeling dat ze gelost gaan worden in Dizy le Gros, afstand 409 kilometer naar de thuishokken hier in Donkerbroek.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze in prima doen in de mand gestoken heb zoals de Belgen dat zo mooi plegen te zeggen. Ze voelden prima aan, een klein half kropje voer en dat is nu precies hoe ik het zo graag zie. Lukt bijna nooit want of ze zitten al veel te vroeg barstens vol met voer of ze eten juist nog te veel en dan hebben ze veel te veel voer opgenomen. Ach het is allemaal voor het gevoel denk ik wel eens maar voor mij is het prima zo.

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", de NL20-739 "Miss Pipa" en de NL20-794 "Thijsje". Magic Girl heb ik thuisgehouden omdat ze twee weken op rij haar prijs mist en daarvoor alle keer raak had geschoten. Ik wil haar zeker nog niet kwijt dus maar voor het veilige gekozen.

In de vereniging door 10 leden totaal 135 duiven ingekorfd.

Vanmorgen nog met de jonge duiven op pad geweest. Les 10 moest voor mijn gevoel nog even plaatsvinden. Nou dat werd me een klein feestje. Heb ze totaal drie keer uit de auto gehad en er ook weer in gezet. Wat een regen en onweer in Havelte en Frederiksoord. Uiteindelijk toch nog gelost in Frederiksoord. Waren de woorden van vader Douna vroeger in de tachtiger jaren altijd: als je de kerktoren van Steenwijk kan zien mag je ze loslaten en anders niet...........nou ik zal u zeggen ik kon helemaal niets van Steenwijk zien! Zo zwart als de nacht was het in de richting een gigantisch dikke onweersbui. Op de terugweg in de auto werd dat bevestigd op de autoradio door de weervrouw van Omrop Fryslân. Ten zuiden van Wolvega stevig onweer waren haren woorden. Nou ik heb het gezien!

Maar goed toch de stoute schoenen aangestrokken dus en ze gelost. Ze vertrokken volgens mij voor zover ik het kon zien want het was echt schemerig in de goede richting. Toen ik thuis de oprit wilde oprijden viel de koppel net op het dak van het huis. Dat was toch wel een hele opluchting. Wat ook een veraderming was, één keer fluiten en binnen een kleine minuut alles in het hok! Kijk klepje dicht en geen hang meer op het dak. Zo moet het zaterdag ook maar.

Morgen dus de jonge duiven inkorven voor Duiven.

Terug