Laatste nieuws

Week al weer door de midden

  • 12-7-2023

Lapvlucht oude duiven

Vanmiddag met de oude duiven naar Frederiksoord geweest voor hun wekelijkse lapvlucht. Ik noem het tegenwoordig lap- en toonvlucht. Het is niet alleen een stukje vliegen maar het is ook elkaar weer zien oftewel eigenlijk ben ik aan het tonen maar dan midden in de week.

Het was prachtig vliegweer, wel met een bijzonder stevige wind, maar de duiven vertrokken dit keer als een speer.........de goede richting in en dat mag werkelijk een wonder heten! Dat gebeurt zo zelden, ik schreef er al vaak over maar nu dus bingo. Betekende tevens dat ze ruim 4 minuten sneller konden dan ze meestal doen tegenwoordig en dat op een afstandje van slechts 23 kilometer.

Jonge duiven

Vanmiddag samen met Dolf de chipringen om de poten van de jonge duiven geschoven. Heb besloten om een tweetal geen chip te geven. Zij zullen zeer waarschijnlijk buiten de boot gaan vallen en in ieder geval voor de komende week. Duiven moeten trouwens nog wel beter gaan worden, ronder vooral dus dat betekent voor mij dat ik vandaag, morgen en ook vrijdag volop ga voeren. Echt zat voeren betekent dat voor mij. Zal er zaterdag zonder meer problemen mee krijgen voor wat begtreft het binnenkomen maar ik geef toch de voorkeur boven goed terugkomen dan vroeg klokken.

Geen Boxmeer maar Duiven

Voor mij een absoluut onbegrijpelijke beslissing met een argumentatie die mij al helemaal niet aan staat. Wie bedenkt het in vredesnaam om jonge duiven met een stevige zuiden tot zuidwesten wind nog dichterbij te gaan lossen. Zal eerlijk zijn, ik had liever gehad dat ze 50 kilometer verder waren gegaan. Overgiens ik voorspel op de voorhand in de afdeling nog al wat verliezen komende zaterdag, let op mijn woorden.

Het wordt toch wel eens tijd dat we een beetje meer van de praktijk mixen met de mooie theoriën van tegenwoordig. Dat geldt al helemaal voor het lossen van de duiven. Een vroege lossing zit er niet in lees ik onlangs al bijna twee dagen voor de lossingsdag. Ja wat nou, had ze maar vroeg gelost dan was het nog net iets beter gegaan. Wetenschap is mooi en goed maar wil het zo langzamerhand nog wel eens afzetten tegen vele jaren praktijkervaring. En gelukkig hebben we daar nogal wat mensen van en die zullen het alleen maar eens zijn met mij. Maar goed we liggen onder een vergrootglas en dan moeten we van alles optuigen om maar te kunnen blijven vliegen.

Laatste oude duivenvlucht

Komende zaterdag voor mij de laatste oude duivenvlucht van dit seizoen. Op het programma staat de grand prix vlucht Dizy le Gros, een kleine 410 kilometer voo rmijn duiven. Denk dat ze er wel goed op staan, of ze nog de motivatie en drang hebben om kop te vliegen weet ik echt niet. Ik denk er rond de 15 in te korven. Overigens wel bijzonder jammer van de zuid tot zuidwesten wind, had voor mij echt niet gehoeven maar we zullen het er mee moeten doen.

Terug