Laatste nieuws

Les 7,8 en 9 der junioren ook afgewerkt

  • 10-7-2023

Vorige week twee keer met het jonge spul naar de Westerbutenweg in Frederiksoord geweest. Een afstandje van rond de 23 kilometer. Ook nu waren ze beide keren voor mij thuis. De helft in het hok en de helft op het huis te donderdagen en gek doen.

Maar goed dat was les 7 en 8 dus en die zijn beiden zonder kleerscheuren afgewerkt.

Vanmorgen om 7 uur de jonge duiven, samen met die van de buren, naar buiten. Hebben goed gevlogen volgens de buurman. Volgens mij al met al ruim 75 minuten er stevig aan getrokken. En ja dan moeten ze naar binnen. Nu kan ik volle bak voeren, heel erg krap voeren om helemaal niet voeren maar naar binnen stormen doen ze echt nooit. Dus al met al ben ik zeker een dikke drie kwartier bezig om het handeltje naar binnen te loodsen.

Vervolgens een uurtje laten bekomen en vooral ook laten drinken en de hele meute gepakt om richting Havelte te vertrekken. Afstand een dikke 28 kilometer. Bij een stevige wind ze daar om 10.45 uur los gelaten. Ik was weer terug om 11.20 uur en ook nu de helft zo'n beetje in het hok en de andere helft op het dak van het huis, wederom te gek doen en te donderjagen. Een klein half uurtje later zaten ze allemaal weer binnen.

Dus ook les 9 is achter de rug. Mijn planning is, als het weer het toelaat, om ze deze week nog één keer naar Havelte te brengen en dan moeten ze komende vrijdag maar mee.

Ja en hoe staan ze er voor dan? Wat mij betreft ben ik zeker niet tevreden. De mest is goed qua vorm maar niet goed qua kleur, veelal zwart. Was vorig jaar idem dito en is pas anders geworden toen we al een vlucht of vijf achter de rug hadden. Ra ra hoe kan zo iets.

Het luisteren is dus waardeloos, hou ik niet van. Maar......was voorgaande jaren precies zo. Ra ra hoe kan zo iets. In de hand eerder iets te ligt dan te zwaar, dat is geen wonder want ik voer momenteel bijzonder krap omdat ik zo graag wil dat ze naar binnen stormen. De eetlust is matig, volgen mijn berekeningen zouden ze meer moeten opnemen. Wat dan weer wel heel mooi is, de dierenarts heeft ze tiptop gezond verklaard. Geen geel, geen luchtwegproblemen, de mest op de kweek gehad onlangs nog en dat heeft ook niets opgeleverd. En wat ik ook wel prettig vind, de coli hebben ze in ieder geval gehad. Nog een aardigheid, en dan hou ik op met ophemelen en klagen, ik ben met het africhten niets verspeeld en zou ook bij benadering niet weten wanneer ik voor het laatst eentje bij huis verspeeld ben. Dat is toch zeker een week of acht geleden denk ik.

Vanavond ( zou bijna willen zeggen uiteraard) geen jongen mee op de training. Ik vind het verspilde moeite en hou al helemaal niet van een vlucht in de midden van de week. Zijn altijd wel enkele nakomers, de training stagneert zeker voor één dag als het geen twee dagen zijn en dan vrijdag weer in de mand voor het eggie. Nee mij niet gezien.

Terug