Laatste nieuws

Een (te) late lossing in Heusden-Zolder om 7.30 uur? Super uitslag!

  • 8-7-2023

We voorspellen behoorlijke warmte vandaag, niet zo erg kunnen de duiven prima tegen. Maar we vergeten er wel vaak één ding bij te bedenken en dat is de duur van de warmte oftewel het is eigenlijk weer de plotselinge intreding van de warmte die de duiven parten gaat spelen.

Kijk en los je dan echt vroeg dan heb je zo een uur tijdwinst. Nu wist ik gisteren al wel dat er niet vroegtijdig gelost ging worden want het advies was nadrukkelijk om niet vroeg te lossen. Blijft jammer en dat is toch wel een punt dat de komende jaren aandacht behoeft volgens mij. Zo niet dan wordt dit alleen maar extremer en gaat de wetenschap het nog van de praktijk winnen ook nog en dat moet natuurlijk nooit.

Maar goed de duiven worden gelost om 7.30 uur bij een matige zuid tot zuidoosten wind, volgens mij draaiend naar oost. De afstand is niet groot dus het verloop zal ook nog wel mee gaan vallen.

Mijn gevoel zegt dat de eerste duiven toch richting de 1.400 mpm gaan. Wellicht iets langzamer maar in die richting moeten ze toch kunnen gaan finishen.

Betekent ergens tussen 10.10 uur en 10.30 uur gaan klokken.

Het zonnetje er volop bij, een strak blauwe lucht alle ingrediënten om prachtige aankomsten te aanschouwen vandaag.

En er viel weer veel te genieten vandaag! Prachtig zo mee de meesten aankwamen, met behoorlijk veel doel wederom. Het was iets later dan verwacht maar om 10.35 uur komt de eerste duif aangevlogen vanaf de zuidwest tot west kant. Niet eens hoog maar in "gestrekte draf" richting valplank. Het is wederom de NL20-739 "Miss Pipa" die als eerste aftikt. Snelheid van deze duif 1.236,8 mpm.  Vervolgens duurt het 2,5 minuut wanneer nummer twee en drie vleugel aan vleugel op de plank vallen. Beiden geklokt in dezelfde seconde. Het zijn de NL22-507 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto en de NL22-517 dochter uit Zoon Flush x dochter Gucci Grizzle ook beiden rechtstreeks Eijerkamp.

Het vervolg is zeker zeer netjes. Op dit moment nog 1 duif onderweg. Hopelijk komt hij vanmiddag nog thuis.

Overigens die Miss Pipa is zeker geen pannenkoek! Ze pakt vandaag haar zesde overwinning in de vereniging. Dit is inclusief een eerste op een trainingsvlucht.

Het vitesse kampioenschap in de vereniging is vandaag in ieder geval veilig gesteld. De eerste drie plaatsen vandaag zijn namelijk aan mij toebedeeld. Ben er uitermate content mee!

Uitslag in de vereniging tegen 169 duiven:

1,2,3,6,11,12,13 enzovoort met totaal 13 van de 20 op de uitslag.

Nu drie jaar "zelfstandig" bezig en voor het derde jaar vitesse hok kampioen van de vereniging geworden. Het zijn de vluchten waar ik voor ga en dan is het toch mooi dat het ook lukt. Erg blij mee!

Waar ik minstens zo blij mee ben is het feit dat tegen het einde van de middag het klepje weer dicht kon. Alles weer terug op de thuisbasis.

Terug