Laatste nieuws

Onderweg voor de laatste vitesse vlucht naar Heusden-Zolder

  • 7-7-2023

Het is zowaar al weer de laatste vitesse vlucht van dit seizoen. Vanavond precies twintig duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf het Belgische Heusden-Zolder hetgeen een afstand betekent van 229 kilometer voor mijn duiven.

Negen doffers en elf duivinnen moeten morgen gaan proberen om de punten voor mij binnen te slepen. Sterker nog ze moeten gaan proberen het vitesse kampioenschap in de vereniging veilig te stellen. (ik meen dat dat ook één van mijn doelstelllingen was voor dit seizoen overigens). Maa hoe we het ook wenden of keren het vitesse kampioenschap is mij veel aangelegen om dat binnen te slepen.

De drie aangewezen duiven zijn dezelfde dan vorige week. Dus opnieuw gekozen voor de NL21-205 "Magic Boy", de NL20-794 "Thijsje" en de NL20-713 "Magic Girl". Drie duiven die het zeker in zich hebben om op tijd thuis te kunnen komen, of ze het deze keer ook zullen doen moeten we natuurlijk maar weer afwachten.

Thuis bij inkorven stonden ze mij uitzonderlijk goed aan, bij het afgeven in het clubgebouw vond ik ze wel mooi maar heel gewoon! Ik heb dat al zovaak meegemaakt en ook hier op mijn website geschreven maar ik blijf dit soort dingen toch hele vreemde fenomenen vinden. Gelukkig weet ik ook dat het niets maar dan ook helemaal niets zegt over het verloop en het resultaat van de aanstaande vlucht.

Ik las op de site van "vluchtbegeleidng duiven.nl" dat een vroege lossing niet geadviseerd wordt! Kijk en dat is natuurlijk weer bijzonder jammer. Natuurlijk moeten ze er vroeg uit. Als we in deze dagen onze duiven gaan africhten doen we dat toch ook liever om 6.00 uur 's morgens dan om 7.00 uur of nog later? Maar goed we zullen het er wel mee moeten doen en hopelijk weten ze een mooie tussenweg te vinden. Ik verwacht geen hele zware vlucht morgen met nog wel mooie snelheden. Immers de wind lijkt vrij matig te gaan worden.

In de vereniging door 12 leden totaal 169 duiven ingekorfd. Dat valt mij bijzonder tegen eigenlijk maar is wellicht te verklaren door de zwaarte van de vluchten waardoor er toch nogal wat mensen en duiven afhaken. Komt natuurlijk ook bij dat de overnachters nu volledig met hun spel bezig zijn en niet op alle programma vluchten meer duiven mee doen.

Terug