Laatste nieuws

Vanmorgen les 6 der junioren afgewerkt

  • 3-7-2023

Gisteravond de wekker om 6 uur gezet. Wilde vroeg met de jonge duiven op pad en wilde vooraf ook de duiven nog verzorgen. Kortom even drukte op de boerderij. En trouwens dat 6 uur opstaan was jaren gewoongoed maar viel me nu niet echt mee! Ben blijkbaar niets meer gewend.

Maar goed de duivinnen bij de doffers vandaan gehaald, hokken schoon gemaakt, gevoerd en vervolgens de 32 jonge duiven gepakt en naar Frederiksoord gereden. Les 6 werd hiermee een feit. De wind was al weer prominent aanwezig en dat zorgde er voor dat de jongen als een speer vertrokken richting de goede kant.

Bij thuiskomst zat de helft in het hok en de andere helft op het dak, inmiddels in de regen dus dat werd ook nog even lastig om ze binnen te krijgen. Bleek na telling één te ontbreken, deze kwam vanavond rond de klok van 18.00 uur nog, het is een klein vetblauw duivinnetje waarvan ik denk dat ze "het" niet heeft. Het is de tweede keer dat ze uren later komt namelijk.

Vervolgens met een mand vol duiven, oud en jong naar Nanne Wolff gereden voor een reguliere controle. Blij dat ik daar geweest ben! De oude duiven hadden allemaal te veel geel maar daar staat tegenover dat de jongen brandschoon waren.

Zo zie je maar weer wat drie nachten mand teweeg kan brengen. Drie weken geleden waren de oude duiven namelijk brandschoon. In die drie weken hebben ze ook meer dan uitstekend gepresteerd, zelfs tot gisteren aan toe. En dan toch te veel geel op bijna alle duiven die gecontroleerd zijn (oude dus).

Komend weekend wordt het weer puzzelen voor de lossingscommissies maar dus eigenlijk ook voor de duivencoaches. Wat is wijsheid de jongen wel inkorven of maar mooi laten zitten. Ik kan maar één ding zeggen bij twijfel NOOIT inhalen!

Terug