Laatste nieuws

Lossing is aanstaande om 8.45 uur, mooie vroege duif!

  • 2-7-2023

De lossingscommissie is voornemens om de duiven in Chalons en Champagne te lossen om 8.45 uur. Oftewel we moeten nog even geduld hebben.

Het weer hier ter plaatse is prachtig mooi ook al is er nu al sprake van een behoorlijk straffe westen wind. Dat wordt dan ook nog een hele kluif voor de duiven vandaag. Ze krijgen het beslist niet cadeau.

Maar goed ik houd mij maar vast aan een "oude" uitspraak van senior en die zei altijd bij westen wind valt de vlucht altijd mee.

Er vanuit uitgaande dat ze 8.45 uur gelost worden wat worden dan de aankomsttijden? Lastig inschatten over deze afstand maar volgens mij moeten ze de 1.300 mpm kunnen aantikken, zeker de kopduiven.

Je schat het te laag in Henk, is de reactie die ik van verschillende kanten heb gekregen. Snelheden tussen de 1.500 en 1.600 mpm worden verwacht. Kan het bijna niet geloven maar ga er uiteraard rekening mee houden.

In dat geval klokken tussen 13.40 en 14.10 uur

Ook al zijn de verwachtingen hier wel eens hoger geweest, ik hoop op een mooie vlucht waarbij de duiven fatstoenlijk naar huis kunnen komen.

En wat we vooral niet moeten vergeten is te genieten van de aankomsten!

Tjonge en wat konden we voor wat betreft de meeste aankomsten genieten vandaag! Erg hoog, als een stipje nog ver boven de hoogspanningsmast, ontwaarde ik een duif met ongelooflijk veel doel. Het werd een machtig mooi spektakel en in één grote glijvlucht in één keer op de antenne.

Het was de NL20-739 "Miss Pipa" die als eerste om 14.02 uur aftikte hetgeen een snelheid van rond de 1.485 mpm zou betekenen.

Bijzonder nog, tijdens de duikvlucht van mijn eerste duif hoorde ik de buren volop fluiten. Dacht nog laat dat beestje toch gaan maar nu blijkt dat ze stonden te fluiten naar een koppeltje van vier duiven en hebben ze mijn eerste niet eens zien aankomen. En toch kwam ze recht uit de goede hoek!

Het zou acht minuten duurde toen ook nummer twee zich melde. De jaarling duivin NL22-485 "Frisia" was degene die als tweede de klok liet stilstaan om 14.10 uur.

Het vervolg was redelijk en zeker niet extreem goed moet ik eerlijk zeggen. Heb vanmiddag tijdens het wachten toch wel enkele keren gedacht dat ik mijn hand had "overspeeld". Met de grote voorkeur voor de vitessevluchten had ik wellicht wat zuiniger moeten spelen. Maar goed gedane zaken maken geen keer maar wel geleerd voor een volgende keer denk ik.

Overigens de eerste duif is een absolute kopduif in de afdeling. Ze zal een eerste vliegen in de vereniging, in rayon Frisia Oost, in vlieggebied 4 en tevens een derde in de gehele afdeling Friesland '96. Dus wat dat betreft absoluut niet mopperen. Er staan als het kan zeg ik vaak, maar dat is toch moeilijker dan je denkt ben ik vaak achter gekomen. Vandaag zat het dus zeker mee! 

De uitslag in de vereniging tegen 214 duiven:

1,5,18,19,35,37 enzovoort met totaal 10 van de 18 op de uitslag.

Het is zeker geen spetterende uitslag geworden, maar wel twee mooie kopduiven welke ook in groot verband kop vliegen. En zo is er altijd wel wat, maak een mooie serie dan ontbreekt net die ene kopduif en heb je juist een paar mooie kopduiven dan is de serie weer niet om over naar huis te schrijven.

Komende week maar weer poetsen.

Terug