Laatste nieuws

Les 4 en les 5 voor de jongen ook achter de rug

  • 30-6-2023

Deze week, na de coli perikelen gehad te hebben, de trainingsvluchtjes maar weer opgepakt. Afgelopen dinsdag naar Boyl (8 km.) en vandaag naar Frederiksoord (23 km.).

Boyl op de dinsdag verliep zeer vlot. Ze kwamen ongeveer 10 minuten na mijn thuiskomst aan. Bij thuiskomst bleek dat er ééntje ontbrak en dat was een schimmel doffertje. Echter een uurtje later was ook hij weer present.

En dan vanmorgen richting Frederiksoord om op de Westerbutenweg te gaan lossen.Weer, getuige ook de foto bij dit stukje tekst, was wat mij betreft prima. Daar gelost om 10.35 uur en het bijzonodere geschiedde ook nu weer...........de jonge duiven waren daar voor het eerst maar ze presteerden het om de mand uit te stuiven en net zoals de ouden dat doen de verkeerde kant uit te vertrekken. Eenmaal boven de rotonde van Wapserveen draaiden ze bij om vervolgens zeer hoog met een hele grote boog langzaam aan richting de goede hoek te gaan.

Bij thuiskomst geen duif nog te bekennen. Een kleine 5 minuten na mijn thuiskomst komt daar dan toch één jong aangevlogen (uit Trijntje x Smokey Jackpot) en nog eens 12 minuten later komt ook nummer twee aan (uit Bor x Ireen samenkweek Eijerkamp). Om vervolgens nog eens 5 minuten te moeten wachten op een koppel van 22 stuks.

De resterende duiven zijn redelijk vlot daarna één voor één gekomen. En vanavond bij het slutien van de hokken ontbrak er nog ééntje en laat dat nu wederom het schimmel doffertje zijn dat dinsdag ook al een uur langer werk had. Blijkbaar kan hij het niet doen.

 

Morgen maar afwachten of de duiven gelost gaan worden. Ik hoop echt dat ze hun hoofd er bij houden en niet gaan lossen ten kosten van alles. Als het niet kan dan kan het niet en moeten we wachten op beter weer. Morgen weten we meer!

Terug