Laatste nieuws

Onderweg naar Chalons en Champagne

  • 29-6-2023

Vanavond 18 duiven op reis gestuurd naar het Franse Chalons en Champagne, afstand 465 kilometer als ze de kortste weg naar huis kiezen.

Twaalf duivinnen en dus zes doffers moeten voor mij de puntjes binnen slepen. Zal een hele kluif gaan worden want het zijn natuurlijk bijna fond afstanden.

Een zaterdaglossing lijkt bijna een utopie. De vooruitzichten zijn uitermate slecht en overstaan naar de zondag is een feit denk ik. Erg jammer dat de organisatie er niet op in kon spelen door eerder of later in te gaan korven. Overigens is dit een niet te onderschatten actie want het moet natuurlijk logistiek ook allemaal kunnen. We gaan het maar rustig afwachten.

De drie aangewezen duiven zijn dezelfde dan vorige week. Dus opnieuw gekozen voor de NL21-205 "Magic Boy", de NL20-794 "Thijsje" en de NL20-713 "Magic Girl". Drie duiven die het zeker in zich hebben om op tijd thuis te kunnen komen, of ze het deze keer ook zullen doen moeten we natuurlijk maar weer afwachten.

In de vereniging totaal 214 duiven ingekorfd, de aantallen dalen snel nu. Het pittige seizoen, vooral voor de dagfond spelers, gaat nu zijn tol eisen en dat is zeer begrijpelijk. De lange afstanden en de vele kilometers en de vele kopwinden maakt het lastig voor de duiven.

Ja en de duiven stonden er goed op. Ik heb geprobeerd ze met een half kropje voer op reis te sturen en dat is voor de duivinnen uitstekend gelukt. De doffers hadden wel wat meer mogen opnemen vanmiddag.

Zaterdag (of zondag) maar vlug terug!

Terug