Laatste nieuws

Wederom mooi op tijd er uit! Prachtig mooie uitslag

  • 24-6-2023

Het startsein heeft al weer geklonken. Om 7.00 uur zijn de duiven zojuist begonnen aan hun terugreis naar huis. De omstandigheden lijken uitstekend dus eigenlijk kan niets een voorspoedige vlucht in de weg staan.

De lucht is hier strakblauw, de wind is nu nog zeer matig maar wel zichtbaar en voelbaar aanwezig. Voor zover ik kan waarnemen waait  het vanuit het zuidwesten.

Dat zullen dus behoorlijk snelheden gaan worden vandaag. Oftewel ze moeten bizar goed zijn voor een mooie topnotering.

Ik verwacht de eerste duiven ergens tussen 9.05 uur en 9.15 uur. Duurt dus niet eens zo heel lang meer. Dat is toch ook altijd wel weer het mooie van een vitessevlucht vind ik. Onder normale omstandigheden hoeft er niet lang gewacht te worden.

Ondanks, of misschien wel juist dankzij,  dat de snelheden behoorlijk hoog zullen zijn moeten we  vandaag maar weer volop gaan genieten van de aankomsten!

Dat echte genieten van de aankomsten zat er vandaag niet in. Voor het eerst dit jaar dat het niet allemaal bam op de valplank was.

Vanuit de goede hoek komt mijn eerste doffer NL20-797 "Second Dennis" tevens nestbroer "Ireen" aangesneld. Wat normaal wel gebeurd is in één streep op de klep. Dit keer helaas niet en een kleine halve minuut is zeker verspeeld. Gelukkig kwamen er gelijk nog twee bij en daardoor kon er nog vrij vlot geklokt worden. 

Klok tijd nu 9.12 uur hetgeen een snelheid van ruim 1.517 mpm betekent. De nummer twee en drie vallen binnen vier seconden daarbij. De tweede duif is NL21-062 en de derde is de NL22-486 een herstarter.

Het verdere verloop is ook zeker niet slecht. In acht minuten totaal 14 van de 20 in het klokje.

Helaas op dit moment nog één jaarling doffer onderweg.

In de vereniging zal het 1,2,3 worden waarbij opgemerkt dat de concurrentie bijzonder ongelukkig was doordat de klok niet heeft geklokt. En dat is toch wel een beetje een smet op deze uitslag wat mij betreft. 

Uitslag in de vereniging tegen 291 duiven:

1,2,3,7,11,12,14,15,16 enzovoort met totaal 15 van de 20 op de uitslag.

Tevens grootmeester in Samenspel E1 en in rayon Frisia Oost

Als het nooit minder wordt doe ik het voor!!

Terug