Laatste nieuws

Onderweg naar Weert

  • 23-6-2023

Vanavond 20 stijders in de mand gestoken voor de vlucht vanaf het noord Limburgse Weert. Een te vliegen afstand van ruim 200 kilometer voor mijn duiven. Elf duivinnen en dus negen doffers mogen proberen morgen de puntjes voor mij uit het vuur te slepen.

De drie aangewezen duiven zijn dezelfde dan vorige week. Dus opnieuw gekozen voor de NL21-205 "Magic Boy", de NL20-794 "Thijsje" en de NL20-713 "Magic Girl". Drie duiven die het zeker in zich hebben om op tijd thuis te kunnen komen, of ze het deze keer ook zullen doen moeten we natuurlijk maar weer afwachten.

Ja en wat vinden we er van deze week. Zal heel eerlijk zijn de verwachtingen zijn wel eens hoger geweest. Ze voelden overigens prima aan maar het trainen is wat mij betreft twee keer niks. Wat het te betekenen heeft weet ik ook niet maar het is natuurlijk wel een constatering van de afgelopen dagen. Ze zijn bij wijze van spreken liever lui dan moe.

Morgen overigens een compleet andere wind, dat had ook weer niet zo raar gehoeven wat mij betreft. Een kalme noord westen kopwind had ik bijzonder fijn gevonden maar een wind van achteren zit ik niet altijd om te springen en zeker nu niet. Ben nog altijd van mening dat je ze echt rete goed moet hebben om vroeg te klokken met een staartwind. Ze moeten zich als geen ander kunnen oriënteren om zodoende goed te kunnen navigeren.

In de vereniging door 16 leden 291 duiven ingekorfd.

Morgen maar heel vlug terug!

Terug