Laatste nieuws

Duiven om 7.00 uur gelost in Arlon, prachtige vlucht

  • 17-6-2023

Het is toch eigenlijk onvoorstelbaar en ook onvoorspelbaar en dan heb ik het over het weer. Gisteravond rond middernacht toen ik op bed ging dacht ik nog goh wat is het toch enorm helder. En dan nog geen dikke 6,5 uur later als je wakker wordt en vervolgens door het raam naar buiten kijkt is het één grote grijze massa in de lucht. Lange tijd niet gezien zo'n lucht!

Maar goed op de lossingsplaats blijkt het goed te zijn en datzelfde geldt ook voor de verdere vlieglijn. Dus niets stond in de weg om de duiven om 7.00 uur te lossen bij een zeer matige wind hoofdzakelijk waaiend uit noordelijke richting zo wordt er gezegd althans.

Kan een mooi vluchtje worden denk ik dan. Snelheden ergens tussen de 1.225 en 1.275 mpm moet toch lukken lijkt mij. Misschien voor de kopduiven wel een beetje sneller ook nog. Klokken ergens tussen 11.45 uur en 12.15 uur.;

Update 10.00 uur: De snelheden lijken toch wel hoger te gaan worden dan ik vooraf had ingeschat. De korte vluchten in Nederland en ook de vitesse vluchten in België gaan toch richting de 1.400 tot 1.500 mpm.

In dat geval zullen ze tussen de 11.15 uur en 11.45 uur moeten kunnen komen.

Rest ons nog één ding te doen vandaag, een mooie vroege duif klokken en .............te genieten van de aankomsten!

De aankomsten waren in ieder geval weer fenomenaal. Prachtig gezich toch telkens weer dat moet gezegd worden. Het was toch een paar minuten later dan verwacht en gehoopt toen er drie duiven uit het zuiden aan kwamen. Twee van de buren en eentje van mij. De klok bleef stilstaan op 11.36 uur hetgeen een snelheid is van 1.345,5 mpm. Het is mijn eerste getekende doffer NL21-205 "Magic Boy" welke als eerste aftikte.

Een paar minuten later gevolgd door de nummers 2,3,4,5 hier bij mij op het hok. Dat ging lekker snel in ieder geval.

De eerste duif zal waarschijnlijk als 4e eindigen in de club waarbij de overwinning naar Dolf & Henrie gaat, proficiat mooi werk!

Het verdere verloop hier was overigens goed, om 12.33 uur zaten er 17 van de 18 in de klok en nummer laatst volgde om 13.30 uur dus het klepje kon wederom mooi op tijd dicht.

Kijk als de vluchten altijd zo verlopen dan is het verdomd mooi werk hoor. Iedere week in de vereniging kopduiven en nog geen duif verspeeld dit jaar.

Zie voor het verloop van de vlucht op mijn eigen hok onder het kopje Live Vlucht bovenin de menubalk.

Als ik dan toch een minpunt moet noemen dan is het toch wederom de enorme dorst die ze hadden. Twee liter water om 13.30 uur toen de laatste thuis kwam volledig op! Verkrampte poten op een paar na allemaal! Hoe kan toch zoiets denk ik telkens weer. Ik ben er van overtuigd dat de duiven goed verzorgd worden, we hebben namelijk geen minkukels op de auto's zitten. Ik ben er ook van overtuigd dat ze mooi op tijd op de losplaats stonden. Oftewel ik moet mogelijk eens nadenken over de wijze van voeren hier.

De uitslag in de vereniging tegen 236 duiven:

4,6,7,8,12,16,29,35,39,41,50 enzovoort met totaal 13 van de 18 op de uitslag.

Ik doe het er voor!

Terug