Laatste nieuws

Op reis gestuurd richting Arlon

  • 15-6-2023

Vanavond achttien stuks ingekorfd voor de midfondvlucht vanaf het Belgische Arlon, de te vliegen afstand voor mijn duiven 373 kilometer mits ze de rechte lijn aanhouden.

Acht doffers en tien duivinnen moeten maar gaan proberen zo snel als mogelijk de weg terug naar huis te vinden. Betekent tevens dat er nog zes duiven thuiszitten welke morgen gelost gaan worden op 65 kilometer zodat ze toch een klein vluchtje gehad hebben. Het betreft een tweetal die mij tot nog toe veel te weinig hebben laten zien en een viertal zeg maar herstarters welke ik alleen op de vitesse vluchten speel.

De drie aangewezen duiven zijn dezelfde dan vorige week. Dus opnieuw gekozen voor de NL21-205 "Magic Boy", de NL20-794 "Thijsje" en de NL20-713 "Magic Girl". Drie duiven die het zeker in zich hebben om op tijd thuis te kunnen komen, of ze het deze keer ook zullen doen moeten we natuurlijk maar weer afwachten.

In de vereniging door vijftien leden totaal 236 duiven ingekorfd, de aantallen worden nu snel minder.

Ja en hoe stonden ze er op. Ik vond vooral thuis toen ik ze pakte de duiven bijzonder mooi aanvoelen. Weinig tot geen verschil tussen de doffers en duivinnen ook. In het clubgebouw vond ik ze niet slecht maar eerder gewoon. Ach gelukkig kunnen we als liefhebber niet zoveel met dit gegeven. Het duurt immers nog even voordat ze los komen.

Zaterdag maar proberen zo snel als mogelijk naar huis te komen!

Terug