Laatste nieuws

Yesss daar was het al!

  • 14-6-2023

Coli

Beetje vreemde kop bij dit stukje tekst maar sinds dinsdag is ook hier de coli gearriveerd bij de jonge duiven. Sterk verminderde eetlust, wat dunnere mest een een drietal brakers. Dat waren de symptomen van afgelopen dinsdag.

Inmiddels een dag verder en dan zie ik geen brakers meer maar de mest is nog niet goed en de eetlust ook zeker niet. Ze zitten overigens allemaal nog mooi strak. Dus geen ineen gedoken hoopjes ellende.

Maar eens kijken hoe de kuur zal uitpakken. Ben er eigenlijk wel blij mee, want niets beroerder dan het twee weken voor de eerste vlucht krijgen. En ik kan er over meepraten!

Dierenarts

Afgelopen maandag met een mand vol duiven naar Nanne Wolff geweest. De oude duiven waren brand en brandschoon wist hij te melden. De jonge duiven daarentegen weer vol met geel. Een veel voorkomend verschijnsel hoorde ik hem zeggen. Kortom nu dus een colikuur en een geelkuur in één.

Wat heb je ze nog goed in het vlees wist Nanne te melden. Ik gaf aan dat dat ook mede te danken is aan het feit dat ik geen dagfond speel natuurlijk. Dat scheelt een slok op een borrel lijkt mij!

Havelte

Vanmorgen maar een dik uur eerder uit bed en de oude duiven in de mand gedaan. Vervolgens richting Havelte gereden en daar om goed zeven uur gelost. Eerst de doffers en drie minuten later de duivinnen. Vertrokken als een speer en zijn ook als een speer naar huis gevlogen. Met een gemiddelde snelheid van 1.428 mpm hebben ze hun hok weer weten te bereiken. De duivinnen hebben er uiteindelijk drie kwart minuut sneller over gedaan dan de doffers. Wel allemaal weer zeer rap naar binnen en dat mag ik zeer graag zien.

Geen Rethel maar Arlon

De duiven gaan morgen niet ingekorfd worden voor Rethel maar voor Arlon. Kan er prima mee leven is toch een kleine 40 kilometer korter. Overigens denk ik dat het een maatregel is die genomen moest worden in opdracht van de NPO. Immers die hebben gecommuniceerd dat de midfond dichterbij diende te lossen. Gelukkig blijft het wel een donderdagavond inkorving, is gezien de huidige omstandigheden absoluut beter. Bij normaal lekker "fris" weer heb ik niets liever dan vrijdag inkorven maar nu even niet!

Terug