Laatste nieuws

Ze zijn reeds onderweg naar huis, gelost om 7.00 uur. Redelijk verloop!

  • 10-6-2023

Een mooie vroege lossing, gisteravond voordat ik naar bed ging en mijn tanden stond te poetsen, dacht ik nog ze kunnen er misschien wel om 6.30 uur uit. Maar dergelijke vroege lossingen kan tegenwoordig blijkbaar niet meer. De dagfond duiven zijn zelfs nog een kwartier later gelost.

Het weer is in ieder geval prima. Een strak blauwe lucht, zie ook de foto bij dit stukje tekst, een matige wind uit het oosten en een oplopende themperatuur zorgt er voor dat het een mooie dag gaat worden als we kijken naar het weer althans.

Of de duiven daar ook zo over denken is nog maar de vraag. Het kon wel eens slim dorstig worden voor de beestjes.

De vitesse duiven zullen wel rond de drie uren werk hebben vandaag en dat betekent dus ergens klokken tussen 9.55 uur en 10.20 uur.

Laten we er vandaag weer van proberen te genieten! De zonnebril mag er wel bij op zo strak blauwe is het momenteel.

De aankomsten waren geweldig mooi vandaag! Sommigen zelfs adembenement mooi mag ik wel zeggen. Van enorm hoog kwamen enkele als straaljagers naar beneden suizen zelfs, leuk!

Vanuit het zuidwesten, iets later dan ik had verwacht, komt mijn eeste duif vrij hoog uit de lucht aan suizen. Geklokt om 10.07 uur is het de NL20-739 "Miss Pipa" die als eerste afdrukt. Snelheid van haar is 1.219 mpm. Vervolgens is het drie en een halve minuut wachten op nummer twee. Gelukkig is dat mijn eerste getekende NL21-205 "Magic Boy" welke gevolgd wordt door mijn derde en tweede getekende. Dus bij de eerste vier duiven alle drie de getekenden. Altijd mooi!

Het verdere verloop is redelijk maar niet lekker vlotjes voor een vitesse vluchtje als deze. Nu rond de klok van 13.15 uur zelfs ook nog twee stuks onderweg. Betreft alle twee doffers en dat had ik al helemaal niet verwacht.

In de club overigens zowel het goud als het zilver voor mij. Ook de plaatsen vier en vijf kan ik bijschrijven dus wat dat betreft prima tevreden.

Uitslag in de vereniging tegen 318 duiven:

1,2,4,5,22,23,27,33,40,49 enzovoort met totaal 18 van de 24 op de uitslag.

Hieraan toegevoegd dat vanmiddag rond 15.00 uur het klepje dicht kon en dus alles weer op appèl is.

Een tevreden man!

Terug