Laatste nieuws

Onderweg naar Heusden-Zolder

  • 9-6-2023

Vanavond 24 stuks op reis gestuurd naar het Belgische Heusden-Zolder, afstand naar de thuishokken hier in Donkerbroek bijna 229 kilometer.

Twaalf doffers en hun twaalf duivinnen mogen morgen proberen zo snel als mogelijk thuis te geraken en voor mij de puntjes uit het vuur slepen.

De drie getekende duiven zijn toch weer de oudgedienden. Weet vrijwel zeker dat er ook enkele jaarlingen zijn die zich voorin zullen melden maar kan nog geen vaste waarden ontdekken tussen dat jonge spul. Dus daarom gekozen voor de NL21-205 "Magic Boy", de NL20-794 "Thijsje" en de NL20-713 "Magic Girl". Drie duiven die het zeker in zich hebben om op tijd thuis te kunnen komen, of ze het deze keer ook zullen doen moeten we natuurlijk maar weer afwachten.

Op zich stonden de duiven er wel goed op, thuis bij het in de mand doen overigens nog wel een behoorlijk stuk mooier in de hand dan in het clubgebouw. Wat er toch altijd gebeurd in dat zes kilometer lange ritje naar het clubgebouw? Ik blijf het een vreemd fenomeen vinden.

Als ik af ga op de training van de duiven over de hele week gekeken dan mogen de verwachtingen zeker niet te hoog gespannen zijn hier. Gelukkig al wel wat ervaring opgedaan in onze mooie sport dus het kan ook maar zo juist wel heel goed gaan. Morgen krijgen we antwoord.

Warmte, een vieze oosten wind ook nog eens behoorlijk in kracht aanwezig, zullen er voor zorgen dat het geen appeltje eitje gaat worden morgen.

Maar toch...............morgen maar vlug terug!

In de vereniging door 17 leden totaal 316 duiven ingekorfd.

Terug