Laatste nieuws

Jongen hebben les 3 gehad vanaf Boyl, ouden naar Havelte

  • 7-6-2023

Vanmorgen prachtig mooi weer. Zeker niet warm, eens een keer geen strak blauwe lucht en een matig windje. Normaal gesproken doe ik de jonge duiven eerst los om ze vervolgens in de mand te doen voor een trainingsvlucht.

Vanmorgen besloten om zo lang niet te wachten. Dus om 9.00 uur nadat de oude duiven trainingen bij huis waren afgewerkt, gelijk de jongen gepakt en na zelf nog een bak koffie naar binnen te hebben gewerkt richting Boyl gereden. Nu meen ik altijd dat dat een afstandje is van rond de 8 kilometer. Maar over de weg is het 15 kilometer en 600 meter volgens mijn auto. In dat geval denk ik dat het door de lucht zeker 10 kilometer is. Toch eens laten opmeten!

Maar goed in Boyl vijf minuutjes gewacht en daarna om 9.50 uur gelost. Ze knalden gelijk de goede hoek in en waren binnen no time uit zicht.

Bij thuiskomst om 10.08 uur zat de helft in het hok en de andere helft op het huis. Op zich een hele opluchting telkens weer maar aan de andere kant vraag ik mij wel eens af wat hebben ze er van geleerd.

Maar goed maakt niet uit, les drie zit er op. Les vier zal ook eveneens uit Boyl zijn om daarna naar lossingsplaats 3 te gaan en dat is dan Frederiksoord.

Direct na de middag de ouide duiven in de mand gedaan en richting Havelte gereden. Afstand door de lucht rond de 30 kilometer. Eerst de doffers los en 3 minuten later de duivinnen er achter aan.

Ik was nog niet bij Smilde op de terugreis toen de aankomsten werden gemeld op mijn mobiel. Het bijzondere was dat de doffers nog geen 10 seconden in het hok zaten toen de duivinnen ook al vielen. Eigenlijk het mooist denkbare scenario. Maar betekent dus dat de dames 3 minuten sneller hekbben gevlogen dan de mannen.

Vanavond geen training, even relaxen. Morgen nog twee keer naar buiten en dan vrijdag inkorven voor 229 kilometer Heusden-Zolder.

Terug