Laatste nieuws

Mooi op tijd er uit! Mooi verloop

  • 3-6-2023

Het startsein heeft inmiddels geklonken in Arlon. Samen met afdeling 10 zijn onze duiven nu onderweg naar hun thuishokken. Het weer is prachtig en de lossing mooi op tijd. Zal ook wel niet eerder kunnen in verband met het aanrijden van de lossingsplaats. Geen idee hoe laat ze zijn gearriveerd maar dat zal toch vast niet eerder zijn dan rond 5 uur vanmorgen.

De wind is wederom oost noord oost. Matig van kracht maar wel degelijk aanwezig en zelfs op dit moment ook nog behoorlijk fris. De themperatuur zal weldra gaan oplopen, kortom prima omstandigheden.

De verwachte aankomsttijden zullen denk ik ergens tussen 12.50 uur en 13.20 uur liggen. Is moeilijk in te schatten ook al verwacht ik toch nog wel redelijke snelheden.

Beste mensen genieten weer vandaag! Genieten van de aankomsten en hopelijk vroege duiven ook al kunnen we helaas niet allemaal vroege duiven hebben of krijgen. Ook vandaag zullen er winnaars zijn en dus ook verliezers. 

Over het huis, een paar minuten later dan verwacht en gehoopt komt de jaarling doffer NL22-506 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto van Hans & Evert Jan Eijerkamp aangeschoten om vervolgens gelijk op de klep te vallen. Kloktijd 13.04 uur goed voor 1.223 mpm. Een minuutje later is het "Thijsje" NL20-794 tweede getekende die aftikt.

Vervolgens loopt het allemaal wel behoorlijk vlot door, nog binnen het uur na mijn eerste was alles present en kon het klepje dicht.

Nu ga ik immer en altijd van het positieve uit maar de duiven zijn niet of slecht verzorgd. Of........mijn duiven hebben geen gebruik gemaakt van de verzorging die hun aangeboden werd. Dat kan ook natuurlijk. Allemachtig wat hadden ze allemaal een dorst, niet normaal eigenlijk. Verkarmpt op de klep vallen en bijna struikelend naar binnen. En nogmaals dan denk ik al snel dat ze geen drup water gehad hebben in de auto.

Uiteraard denk ik dan ook dat het komt door dat gejakker met de container in één avond naar de lossingsplaats. Geen idee hoe laat ze gearriveerd zijn maar dat zal wel ergens rond 5.00 uur in de morgen zijn geweest. De vergadering heeft hierover gestemd en de meerderheid was voor een vrijdagavond inkorving dus daar mogen en kunnen we dan ook niet over zeuren.

Uitslag de Griffioen tegen 360 duiven:

5,6,12,13,15 enzovoort met totaal 15 van de 20 op de uitslag.

Ja en wat vind ik daarvan? Kuit noch hom wat mij betreft, alles draait om de vroege duiven en die ontbrak vandaag wel degelijk.

Wel super tevreden over het feit dat alles  binnen een uur terug was en ook prima tevreden over het prijspercentage van 75%.

Terug