Laatste nieuws

Onderweg naar Arlon

  • 2-6-2023

Derde midfondvlucht

Vanavond exact 20 duiven ingekorfd voor de derde midfondvlucht van dit seizoen. Dit keer vanaf het Belgische Arlon, afstand voor mijn duiven in rechte lijn naar huis 372,5 kilometer.

Twaalf duivinnen en acht doffers mogen morgen proberen de puntjes voor mij binnen te roeien. Of dat allemaal gaat lukken moeten we maar mooi afwachten.

De getekende duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", de NL20-794 "Thijsje" en de NL20-713 "Magic Girl". Drie zeer ervaren duiven die het dit jaar al meerdere keren hebben laten zien. Onder de jaarlingen zal ongetwijfeld een "outsider" te vinden zijn maar geen idee welke het voor mij zou kunnen doen.

En hoe staan ze er op, de bijna altijd terugkerende vraag. Ik ben prima tevreden over hoe ze aanvoelden. Lekker strak, zo glad als ik weet niet hoe, lekker warm in de handen, voelden "vettig" aan, krijtwitte neusdoppen. Ach wat zegt het eigenlijk allemaal, we zullen morgen het antwoord krijgen.

In de vereniging door 17 leden totaal 360 duiven ingekorfd.

Lapvluchtje

Vanmorgen nog de duivinnen op kleine 4 kilometer gehad. En wat ik gehoopt had is gelukt ze waren in drie minuten weer thuis en bijzonder vlot naar binnen gelopen. Het weer liet het wat mij betreft niet toe om verder te gaan en dat hoeft natuurlijk ook . Ze hebben mooi met elkaar een kwartiertje lol gemaakt en daarna heb ik ze weer gescheiden.

Morgen maar vlug terug.

Terug