Laatste nieuws

Jonge duiven hebben les 1 achter de rug

  • 31-5-2023

Jonge duiven

Het waaide behoorlijk maar vanmiddag direkt na het eten toch de jonge duiven maar gepakt en naar lossingsplaats 1 gereden om maar in de thermen van clubgenoot Theo te spreken. En lossingsplaats 1 betekent in mijn geval Makkinga. Op de T-splitsing Kuunderweg met de Meulenbosweg laat ik de jonge duiven daar sinds jaar en dag voor de eerste trainingsvlucht los. Maar liefst rond de 3 kilometer richting het thuishok!

Totaal 35 stuks welke ik in de mand gestoken had en aldaar dus heb losgelaten. Eentje die nog nooit, ik zeg dus nog NOOIT, heeft meegetraind in de koppel had ik ook in de mand gedaan in de hoop hem nooit weer te zien. En zie daar, ik laat de koppel los en terwijl ze volop hoogte aan het zoeken waren als koppel zwaait er onmiddellijk eentje uit en die vliegt richting Prikkedam terwijl de koppel richting de molen van Makkinga trekt!

Maar goed terwijl ik de dam op rij bij huis komt ook de koppel aangesuisd. Dus alles thuis minus die ene! Moet maar niet weer terugkomen zou ik denken.

De vlucht van zaterdag

Komend zaterdag wederom een midfond vlucht op het programma. Voor ons betekent dat inkorven op vrijdagavond voor de vlucht Arlon, afstand rond de 372 kilometer. En laat mij nou nog altijd graag een "Arlonneke" op het hok willen hebben......maar dat betekent wel dat de vlucht gewonnen moet worden en ook nog eens door een duivin. Ja en of ze daar goed genoeg voor zijn daar durf ik nog geen uitspraak over te doen.

Sinds deze week trainen de oude duiven twee keer daags. Vorig jaar eind mei reeds 9 eitjes bij de duivinnen geraapt en nu sinds een paar dagen de eerte twee gevonden. Voor mij het signaal om ze wat meer achter de broek aan te zitten. Het is even wennen voor de duiven om in alle vroegte in de kou te trainen en ze kunnen die van de buren nog niet echt bijhouden maar hopelijk wordt dat snel beter.

Voor mij gaan er zoals het nu lijkt in ieder geval 20 richting Arlon.

Kontakt met de NPO voorzitter

Vorige week nog kontakt gehad met de NPO voorzitter. Reden hiervoor was het lezen van het voorwoord in "op de hoogte". Hij maakt daar melding van het feit dat de grootmeesters competitie op dezelfde hoogte wordt gewaardeerd als de snelste uit de klok! Ik wist werkelijk niet wat ik zag. Ken er ook niemand die dat zo ervaart.

Ben zelf al meerdere keren grootmeester geweest de afgelopen paar jaar en ik vind het mooi voor erbij maar jongens toch we zijn bezig met een snelheidssport toch? Het gaat om de winnaar en niets anders dan de winnaar!

Als het lukken wil treffen we elkaar binnenkort een keer om over één en ander van gedachten te wisselen. Zit me behoorlijk hoog als ik eerlijk ben!

Terug