Laatste nieuws

Matchday, mooie snelle vlucht!

  • 27-5-2023

Het voelt vandaag inderdaad een beetje als matchday. De spanning is al vroeg voelbaar en dat is toch altijd fijn. Een losssing is aanstaande om 8.00 uur in Weert. De wind is nu nog bijzonder matig of eigenlijk is het nu nog windstil zelfs.

Maar uiteindelijk zullen de duiven moeten afrekenen met een oost tot noordoosten wind. Niet fijn maar het is niet anders. Op dit moment zo rond 7.00 uur is het trouwens nog akelig fris buiten. De korte broek kan nu wel aan maar of dat comfortabel is valt nog te bezien.

De snelheden zullen wel weer richting de 1.175 tot 1.200 mpm gaan, heel misschien als het lang windstil blijft ook nog wel iets sneller.

Klokken ergens tussen 10.45 uur en 11.00 uur moet dan gaan lukken.

Ik zou zeggen geniet maar weer van de aankomsten als de zon er straks bij komt en de lucht wordt weer mooi blauw dan zullen de aankomsten wederom mooi zijn!

Zeg maar gerust meer dan een kwartier eerder waren daar de aankomsten. Ik had de drie eersten bij de buren zien vallen en een paar minuten later kwamen daar wederom drie aan. Eentje die vloog door naar mij en het was mijn tweede getekende NL20-794 "Thijsje" welke als eerste aftikte om 10.29 uur met een snelheid van ruim 1.338 mpm. Een dikke 20 seconden later was daar de NL20-797 "New Dennis" en nog weer eens een kleine minuut later arriveerde de eerste getekende NL21-205 "Magic Boy". 

Het verdere verloop was redelijk goed zonder het spectaculair te noemen.

Nu om de klok van 14.00 uur nog één onderweg. Het betreft mijn jaarling doffer welke dit jaar nog geen containermand heeft gezien. Vaak genoeg meegeweest met lapvluchten, goed om de deur getraind maar het toch nog niet kunnen doen. Hopelijk komt hij nog na.

Het klepje kon uiteindelijk toch dicht en dus alles weer op appèl~.

Uitslag in de vereniging tegen 343 duiven:

5,8,13,18,19,22 enzovoort met totaal 16 van de 24 op de uitslag.

Ik had graag wat dichter bij de winnaars van vandaag, buurman Dolf en Henrie,  willen zitten maar voor de rest ben ik zeker tevreden met hoe ze vandaag kwamen.

Terug