Laatste nieuws

Onderweg naar Weert

  • 26-5-2023

Vanavond 24 duiven ingekorfd voor de vierde vitesse vlucht van dit seizoen. Als het goed is zijn ze onderweg naar het Noord Limburgse Weert, afstand voor mijn duiven 201 kilometer maar dan moeten ze wel de kortste route vliegen natuurlijk.

Twaalf doffers en dus ook twaalf duivinnen mogen morgen proberen de eer voor mij hoog te houden. Het zal wederom niet eenvoudig zijn om een beetje in het spoor van de eerste duiven te blijven. De noord oosten wind zal ze ook morgen niet gemakkelijk afgaan denk ik.

Van de 24 ingekorfde duiven zijn er 5 herstarters. Sterker nog van de 5 herstarters is er eentje die vanavond voor het eerst in de grote vrachtwagen zit. Hopelijk zijn ze goed genoeg om de klus morgen te klaren.

Ik ben er de afgelopen week extra druk mee geweest, of het zich gaat uitbetalen is nog maar de vraag maar hoef en kan mijzelf niets verwijten in ieder geval.

De drie aangewezen duiven zijn de NL21-205 "Magic Boy", de NL20-794 "Thijsje" en de NL22-485 "Frisia". Dus twee zeer ervaren duiven en een jaarling. Hopelijk brengen ze morgen de aangewezen puntjes een beetje op tijd binnen.

Hoe staan ze er op? Nou ik heb tegen een collega liefhebber in het land gezegd dat ik de doffers de laatste tien jaar niet zo mooi heb ingekorfd. En dat is wat mij betreft ook zeker geen geintje. Helemaal 100 punten wat mij betreft waarbij ik wel moet opmerken dat ze thuis met inkorven nog weer mooier waren dan bij het inkorven in het clubgebouw.

De duivinnen waren ook zondermeer goed. Lekker rond en hard en zo zacht als zijde.

Gelukkig weet ik inmiddels al vele jaren dat bovenstaande geen enkele garantie geeft, kan er dan ook rustig op slapen vannacht.

In de club door 17 leden 343 duiven ingekorfd. Gisteren zijn er door 12 leden 126 duiven ingekorfd voor de eerste dagfondvlucht vanaf Sourdun. Zoals u weet doe ik niet aan de eendaagse fondvluchten mee.

Morgen maar vlug terug.

Terug