Laatste nieuws

Op herhaling naar Etroeungt

  • 19-5-2023

Vanavond wederom ingekorfd voor een vlucht vanaf het noord Franse Etroeungt, afstand rond de 365 kilometer in rechte lijn naar mijn hok. Voor de tweede keer naar hetzelfde station, maar ook nagenoeg dezelfde weersomstandigheden zoals het nu lijkt. Een behoorlijke noord oosten wind en een oplopende temperatuur richting de 20 graden.

Voor mij zijn er 19 stuks op pad gestuurd. Acht doffers en dus elf duivinnen moeten er morgen weer voor zorgen zo rap als mogelijjk naar huis te vliegen. De drie aangewezen duiven zijn eigenlijk oud gedienden, ik vond het moeilijk kiezen omdat ik toch wel jaarlingen voorop verwacht morgen. Maar welke! Dus maar gekozen voor "safe" voor zover je zoiets kunt zeggen over het aanwijzen van duiven.

Eerste getekende is de NL20-713 "Magic Girl" een duivin dus, de tweede getekende is NL21-205 "Magic Boy" een doffer en de derde getekende is de NL20-794 "Thijsje". Alle drie duiven weten wat prijsvliegen is maar of ze morgen ook op tijd thuis zullen geraken gaan we maar rustig afwachten.

Mag ik jou alvast feliciteren met de overwinning werd mij vanavond twee keer toegeworpen. Kijk en als ik nou ergens niet van hou is het wel dat ze je vooraf zulke woorden toewerpen!

We gaan morgen zien wat ze kunnen, duiven waren wel goed maar ook niet meer dan dat. Ze zijn wel eens mooier op reis gestuurd. Waren wel mooi rond maar de "warmte" was er een beetje uit.

In de club door 17 leden totaal 420 duiven ingekorfd. De overnachtduiven hebben hun voortraject achter de rug dus vandaar een mooie partij duiven minder.

Morgen maar vlug terug!

Terug