Laatste nieuws

Onderweg voor de eerste midfondvlucht

  • 12-5-2023

Vanavond precies 20 duiven ingekorfd voor de eerste midfondvlucht van dit seizoen vanaf het Franse Etroeungt, afstand voor mijn duiven rond de 362 kilometer.

Het wordt pittg, het kon wel eens een kuitenbijtertje worden of de mannen worden van de jongens gescheiden. Het zijn uitspraken die ik de laatste dagen heb gehoord en gelezen. Zou het dan echt zo zwaar worden heb ik mij toch ook afgevraagd. Was daar eigenlijk niet heel erg mee bezig maar mogelijk dat ik het te gemakkelijk inschat.

Ik weet in ieder geval één ding zeker we zullen niet al te lang hoeven te wachten op het antwoord. Ze zullen vast rond de klok van 8.00 uur los komen en dan is het rond 13.00 uur toch klokken lijkt mij. Waar ik overigens wel een beetje huiverig voor ben is de temperatuurstijging. Vanmiddag zelf nog een uurtje gelopen en dan kom je thuis met het T-shirt nat op de rug. En ik ben echt niet aan het hardlopen geweest!

Hier dus 20 strijders op pad gestuurd. Twaalf duivinnen en dus acht doffers moeten het maar gaan proberen. Het trainen stelt niet zoveel voor vind ik zelf, doffers mogen graag om de deur klapperen en dat is dan wel weer een goed teken. Trainen is dat natuurlijk niet maar dat hoeft ook niet, een weduwnaar moet enorm veel schik hebben pas dan zal hij het goed doen. Het eten kon wel wat beter maar ze voelden wel goed aan gelukkig. Zou graag vanmiddag nog wat willen voeren maar dat ging niet lukken helaas, ze zaten vol dus.

Las bij Theo dat voer in de krop drinken betekent en dat is nu juist wat ik graag wil! Maar goed kan het er ook niet inproppen natuurlijk.

De drie aangewezen duiven zijn de NL20-739 "Miss Pipa" de NL21-205 "Magic Boy" en de NL20-794 "Thijsje" vanwege de verwachte warmte toch maar wat ervaring boven aan gezet.

In de vereniging door 18 leden 557 duiven ingekorfd. Ondanks de warmte en de kopwind morgen maar vlug terug!

Live aankomsten

O ja, vergeet morgen niet de vlucht "live" te volgen op mijn website. In de menubalk uiterst rechts vindt U de "knop" live vlucht. Door hier op te klikken kunt u de juiste vlucht aanklikken en eventuele aankomsten volgen.

Terug