Laatste nieuws

Pokkenwerkje weer achter de rug

  • 10-5-2023

Pokking enting

Vanmiddag samen met de buurman de jonge duiven geënt tegen pokken. We doen dat hier sinds jaar en dag volgens de veerfollikel methode. Oftewel enkele veertjes verwijderen en vervolgens inborstelen met de entstof. Op zich een klusje dat redelijk snel geklaard is mits je met twee man bent natuurlijk.

Hier totaal 35 stuks door de handen gehad en tevens voorzien van een druppel U200 tegen luis en ander gespuis en bij de buurman totaal een kleine 60 gekwast.

Jongen duiven

Vanaf maandag gestart met de 14 daagse LTW kuur voor de jongen. Tevens gestart met het voer iets lichter te maken. Komt er in mijn geval op neer dat ik de NPO mix voor een maandje achterwege laat. De praktijk is meestal dat ze dan na een dag of 10 het trainen zeer goed oppakken en dat is precies wat ik wil.

Wat ik ook wel graag zou willen is dat ze coli krijgen. Maar dat zal wel weer richting vluchten gaan alvorens zich dat gaat aandienen hier. Misschien ook eens een jaartje overslaan? Zou mij wel uitkomen want van de coli worden ze nooit beter vind ik, sommigen moeten het weer ver weghalen om geheel op te knappen.

Live vlucht

Bovenin de menubalk op mijn website is een "knop" live vlucht bijgekomen (uiterst rechts in de menubalk). Op de vluchtdag is vanaf komende zaterdag live te volgen hoe mijn duiven vallen en hoe ze dus geklokt worden. Tevens is de snelheid af te lezen en is er naast het ringnummer ook een stamboom te raadplegen.

Ach is maar een aardigheidje maar de techniek maakt het vrij eenvoudig mogelijk dus waarom dan ook niet gebruiken.

Etroeunght

Komende vrijdag inkorven voor Etroeungt. De eerste midfondvlucht met een afstand van 362 kilometer. Normaal ben ik nooit zo blij als ze van de zuidlijn afwijken maar dit keer lijkt het wel bijzonder mooi uit te komen. Immers komende zaterdag noord oosten wind en dan is het alleen maar mooi dat ze daar pal tegen in mogen vliegen. De wind kan hun eigenlijk niet de verkeerde hoek indrijven. Doen ze dat wel dan zijn het ook al geen duiven die in heel goede doen zijn en weet je ook gelijk dat er werk aan de winkel is.

Zaterdag dus noord oost 2-3 en ook nog eens een temperatuur van rond de 20 graden. Enkele weken geleden schreef ik al eens op mij site dat er hokken zouden zijn die last krijgen van de koppen. De kou en regen die we een tijdje hebben gehad zijn hier de mede veroorzakers van volgens mij. Inmiddels ken ik dus een paar hokken waar de luchtweg problemen zich hebben aangediend. Het verbaast mij eigenlijk niks. Gelukkig is het redelijk snel en goed op te lossen tegenwoordig maar dan is het wel zorg om er tijdig bij te zijn.

Terug