Laatste nieuws

Mooie vroege lossing om 9.00 uur, redelijk verloop

  • 6-5-2023

Niks mooier dan dat de duiven er mooi op tijd uit gaan. En laat het vandaag mooi gaan lukken! Om 9.00 uur gaat het startsein klinken en mogen ze beginnen aan hun terugreis van 229 kilometer. De wind is zeer zwak en waait hoofdzakelijk uit zuidelijke richting.

Het weer momenteel hier ter plaatse is redelijk. Temperatuur voelt al wel goed aan maar het is nog behoorlijk bewolkt. Vanmorgen om 7.30 uur was het zelfs dampig over de weilanden getuige de foto bij dit stukje tekst.

Maar goed een lossing om 9.00 uur bij een matige wind op staart dan wordt het ook al weer geen grote krachtsinspanning zou je denken. Klokken ergens tussen 11.20 uur en 11.40 uur moet tot de mogelijkheden behoren.

Ja en dan moeten we vandaag toch maar weer volop genieten van de aankomsten lijkt mij, we hebben er de hele week per slot van rekening naar toegewerkt!

Verreweg de meeste aankomsten waren mooi om te zien, maar helaas dit keer wel vanuit de totaal verkeerde hoek. Nu had ik net de eerste zien vallen bij de buren en ben dan ook op een andere plaats in de tuin gaan staan om de aankomsten maar niet te missen.

En dat bleek de juiste strategie want kort daarop kwam als een stip hoog uit de hemel vanuit het noordwesten de NL20-713 "Magic Girl" naar beneden suizen. Was werkelijk waar een prachtig gezicht om te zien. Ze werd ook direct geklokt om 11.39 uur hetgeen een snelheid van 1.435 mpm betekende.

Het vervolg was qua aankomsten prima maar qua snelheid van opvolgen heel pover. Uiteindelijk in een half uur 17 van de 22 thuis.

Wat dan weer wel mooi is, het klepje kan dicht alles weer op appèl.

Uitslag P.V. de Griffioen tegen 563 duiven 1 op 3 gerekend:

8,17,18,31,37,40 enzovoort met totaal 15 van de 22 op de uitslag. Het mocht allemaal wel net een onsje meer zijn maar ik doe het er deze keer mee!

Weer poetsen voor de volgende vlucht!

Terug