Laatste nieuws

Op naar vlucht nummer drie

  • 3-5-2023

Lapje

Vandaag mooi weer, wel nog een stevige oosten wind, maar de temperatuur was eigenlijk best wel ok. Dus na de middag de doffers en duivinnen maar gepakt voor een kort lapje naar Frederiksoord. Ze kunnen het zo langzamerhand wel dromen denk ik en dat is natuurlijk ook wat ik eigenlijk graag wil.

Heb altijd stille hoop gehad dat ze punten van herkenning hebben als ze met de meute in de richting van Steenwijk vliegen. Hopelijk nemen ze dan tijdig de afslag zullen we maar zeggen. Of het ook daadwerkelijk zo werkt? Zeg het maar.

Maar in ieder geval waren ze vanmiddag mooi vlot thuis.en zijn ze allemaal geklokt binnen een tiental seconden.

Jonge duiven

De jonge duiven doen het op zich best wel goed. Staan er mooi op en beginnen goed te trainen dus tot nog toe daarover weinig zorgen. Helaas deze week wel drie stuks moeten inleveren. De koppel heeft in de draden gezeten en daarvan zijn er twee niet teruggekomen en eentje lag op de spoetnik met een poot minder. Altijd jammer maar het is niet anders.

Dierenarts

Afgelopen maandag morgen met een mand vol duiven naar Nanne Wolff geweest. Twijfel was er niet maar ik hou het ritme van eens in de drie weken er gewoon in. Het heeft mij vorig jaar geen "windeieren" opgeleverd namelijk. Tot twee keer toe heb ik toen moeten ingrijpen. Een keer voor het geel en een keer voor de luchtwegen. Maar afgelopen maandag kreeg ik te horen dat ze brandchoon waren en dat is dan altijd prettig om te weten.

Website

Mijn website blijkt door een mooie groep mensen bekeken te worden. Heb horen zeggen dat hij bij de top van de duivenwebsites hoort qua bezoekers aantallen. Dat is natuurlijk altijd wel mooi.

Om ook weer eens iets nieuws toe te voegen zijn we momenteel bezig om de aankomsten van de duiven live op de website te gaan plaatsen. Zal misschoen nog een paar weken duren maar dan is ook dat mogelijk.

Heusden-Zolder

Komende zaterdag gaan de duiven naar Heusden-Zolder, afstand naar hier 229 kilometer. Er wordt een zuid oosten wind voorpeld en dat is niet bepaald gunstig voor de Friese duiven. Maar goed we moeten het er mee doen en we hebben geluk dat de duiven redelijk zuid gelost worden. Je zal maar in Quievrain staan dan waren we aan de beurt geweest denk ik.

Terug