Laatste nieuws

Onderweg naar Weert

  • 28-4-2023

Vanavond wederom 24 duiven ingekorfd. Dit maal staat het Limburgse Weert op het programma. Voor mijn duiven exact 200 kilometer vliegen naar huis, moeten ze natuurlijk wel de kortste weg nemen.

Totaal 11 doffers en dus 13 duivinnen moeten proberen voor mij de puntjes binnen te slepen. De drie aangewezen duiven zijn de NL22-506 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto van Hans & Evert Jan Eijerkamp, NL21-208 Bonte Eijerkamp rechtstreeks Eijerkamp en de NL21-205 Magic Bkoy eveneens rechtstreeks Eijerkamp.

In de vereniging door 19 leden totaal 575 duiven ingekorfd. Precies 35 minder dan vorige week en dat was te verwachten. Op vele hokken hier en daar nog eentje weg of duiven die een paar dagen later alsnog thuisgekomen zijn en een weekje rust krijgen van hun baasje.

Kreeg de vraag hoe de kansen qua lossen voor morgen ingeschat worden. Tja dat is verrekte moeilijk te zeggen. Zelf denk ik dat onze duiven zo rond de middag er uit zouden moeten kunnen maar er gaan ook stemmen op die denken dat het een zondagvlucht wordt en daar moeten we ook terdege rekening mee houden. Ach maakt mij op zich niet zoveel uit als ze maar kiezen voor de beste oplossing voor onze duiven.

Vandaag gelukkig geen vragen over hoe de duiven er op stonden! Dan vertel ik er ook een keer niets over.............morgenavond of eventueel zondagavond na het bekend maken van de uitslag zal ik het zeggen!

Hopelijk morgen vlug terug!

Terug