Laatste nieuws

Koud hoor! Grootmeester in samenspel en rayon

  • 26-4-2023

Nog geen voorjaar

Het wil nog niet echt vlotten met het lekkere mooie voorjaarsweer. Soms, heel soms, uit de wind in de zon dan denk je goh wat is het lekker weer. Maar als je dan je hoofd om de hoek van het huis of je duivenhok steekt dan is daar plots weer die snerpend koude wind.

Het is ook de duiven aan te zien. Natuurlijk ogen ze wel strak en natuurlijk zitten ze wel goed maar reken maar dat wanneer de temperaturen gaan stijgen dat ze er nog mooier van worden. Pas dan zal er ook sprake kunnen zijn van echte forme.

25 april 1947 Johan

Gisteren was volgens mij de geboorte dag van J.J. Cruijff in de volksmond ook wel Cruifie genoemd! Helaas al weer enkele jaren niet meer onder ons en dat is toch wel heel spijtig. Wat zouden er velen zijn die nog wat van hem konden leren. Uiteraard op voetbal gebied maar ook op zakelijk gebied.

Een bijzonder man was het, dat mag gezegd worden. Maar ook een ongelooflijk briljant voetballer met een inzicht, techniek en positiebewustheid waar je U tegen zegt. En wat heb ik van hem genoten, en nog steeds trouwens als ik oude beelden terugkijk via youtube, iets dat ik nog zeer regelmatig doe overigens. Kan er gewoon niet genoeg van krijgen.

Heb dan ook een zwak voor dit soort mensen, toppers zijn het gewoon een ander woord kan ik er niet voor vinden. En die toppers moeten we ook op ons duivenhok zien te krijgen!

Frederiksoord

Gisteren nog met de koppel naar Frederiksoord geweest. Even een lapvluchtje geven om als koppel weer thuis te geraken en vooral ook de valplank aan te vallen. Dat is allemaal behoorlijk goed gelukt maar ze hadden het best pittig. Deden er ruim 8 minuten langer over dan normaal en dat kon ik begrijpen. Nog nooit eerder liet ik ze daar los met zo'n straffe en koude kopwind. Dat was even 20 minuten werken zullen we maar zeggen. Overigens op de foto bij dit stukje tekst zijn wel de mooie Hollandse luchten te zien. Daar mankeerde het niet aan.

Of het verstandig is? Twijfelachtig hoor, duiven in echte forme zijn er volgens mij nog niet dus uit forme spelen kan eigenlijk niet. Maar ze nog dieper de put in werken is vrij snel voor elkaar. En ook al is kou een emotie, volgens een enkeling althans, reken maar dat er de komende weken vele hokken gezien zullen zijn juist vanwege die kou!

Grootmeester

In Samenspel E1 en in rayon Frisia Oost was ik afgelopen zaterdag grootmeester. Kreeg al een paar handen vol met felicitaties binnen zowaar. Kijk en wat ik daar nou van vind? Wel leuk voor erbij maar toch echt niet zo belangrijk. In mijn beleving gaat het in de duivensport maar om één ding en dat is vroege duiven klokken. Als je dat weet te realiseren met een mooie reeks vroege duiven dan krijgt de titel grootmeester natuurlijk wel glans. Maar om eerlijk te zijn heb ik niet heel veel met deze competitie. Het geeft nog wel aan dat je mooi aantal duiven op de uitslag hebt weten te halen. Want met 10 duiven mee en dan 1 en 2 tegen 18.000 duiven word je nog geen grootmeester natuurlijk.

Weert

Komende zaterdag staat Weert op het programma. Er zullen er zoals het nu lijkt wederom 24 stuks naar toe gaan. Voor de duiven exact 200 kilometer te vliegen als ze de kortste weg nemen. De wind lijkt naar west noord west te gaan. Voor onze hoek niet verkeerd ook al kan het nog duizend keer veranderen want er is totaal geen sprake van stabiel weer op dit moment. Kreeg de eerste reacties ook al weer binnen met de opmerking het kon wel eens een zondagsvluchtje worden. En inderdaad als we af gaan op de voorspellingen dan is dat nog niet eens uit te sluiten ook. Maar gelukkig kunnen de meeste weermensen het weer nog niet voor 10 minuten voorspellen dus we zullen maar rustig afwachten hoe de vlag er voor staat komende zaterdag.

Compuclub

Wat zullen de mensen van compuclub het druk hebben momenteel. Wat gaat er ook nog veel fout na een eerste vlucht. Liefhebbers die bij het verkeerde samenspel ingedeeld zijn. Liefhebbers waarvan de coördinaten niet bekend zijn. Tussenstanden die niet gepubliceerd worden allemaal van die dingetjes die er de komende weken nog uitgehaald moeten worden. Volgens mij kunnen de mensen van Compuclub wel gek worden van al die mailtjes, belletjes en appjes die ze ongetwijfeld krijgen momenteel.

Pipa ranking

Eind vorig jaar werden we "opgeschrikt" met een bericht dat op de Pipa site werd vermeld dat de Pipa rankings Nederland stopgezet werden. Ik dacht nog mooi is dat, ben je een keer 1e vitesse Pipa ranking en dan stoppen ze het jaar erop er direct mee. Één en ander had te maken met het kunnen aanleveren van bestanden vanuit Compuclub.

En omdat ik zowel bij Compuclub als bij Pipa wel een paar mensen ken ben ik diezelfde avond nog aan het appen geslagen. Een ontzettend lang verhaal kort te maken het is uiteindelijk gelukt de partijen weer bij elkaar te krijgen en zoals het nu lijkt gaan de Pipa rankings Nederland ook in 2023 gewoon door. Ontzettend goed nieuws!

En ik ben daar wel blij mee want ook WHZB/TBOTB bestaat niet meer nu ze samen gegaan zijn met de NPO dus de spoeling wordt langzaam aan dunner.

Terug