Laatste nieuws

We zijn nog niet los! Lossing om 9.00 uur, vreemd verloop

  • 22-4-2023

Er zijn nog geen duiven gelost zo valt te lezen op de website van onze afdeling. Verder wat mededelingen over het weer welke we overigens tegenwoordig (eindelijk!) ook behoorlijk uitgebreid kunnen lezen op de website van onze Duivensportbond.

Het wachten is op het optrekken van de mist. De omstandigheden hier in Donkerbroek zijn ruim voldoende. Als het overal zo zou wezen kon er per direct gelost worden lijkt mij.

Straks eerst de hokken maar eens grondig schoonmaken en de stofzuiger zijn werk laten doen. Alle tijd voor nu en dat is ook wel een keer fijn.

Keurig op tijd nog een lossing om 9.00 uur. Ik ben altijd ontzettend huiverig voor latere lossingen bij wijzigende weersomstandigheden. En omdat er vanmiddag toch behoorlijk regen voorspelt wordt is het super goed om te lezen dat ze om 9.00 uur gelost worden.

De wind is hier nauwelijks waarneembaar maar zal hoofdzakelijk zuid oost tot zuid zijn. De snelheden zullen voor de eerste duiven in de afdeling behoorlijk hoog zijn verwacht ik. Dit keer wat ongunstiger voor onze hoek maar ook hier zal het toch rond de 1.350 tot 1.400 mpm moeten gaan worden is mijn gedachte.

Klokken ergens tussen 10.45 uur en 10.55 uur dan maar.

Update 10.00 uur: de snelheden lijken aanmerkelijk hoger te liggen. Zou zo maar richting 1.500 mpm kunnen gaan hier. Dat betekent dat er ook eerder geklokt moet gaan worden. Ik hou nu maar aan tussen 10.35 en 10.50 uur.

Vandaag weer voor het "echie" zoals we dat zo mooi plegen te zeggen. Ik zou zeggen geniet van de aankomsten, de omstandigheden zijn redelijk goed dus ze moeten ook goed naar huis kunnen komen.

Net op het moment dat ik denk van het moet nu gaan gebeuren draait er plots een duif boven mijn hoofd. En dan gebeurt er iets dat ik nog niet eerder met de oude duiven heb meegemaakt. Draaien, draaien en nog eens draaien. Kortom lang verhaal kort gemaakt een dikke halve minuut verspeeld voordat hij geklokt wordt. De kloktijd wordt nu 10.33 uur hetgeen een snelheid van ruim 1.629 mpm betekent. 

Het is de jaarling doffer NL22-506 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto beiden H. & E.J. Eijerkamp die als eerste aftikt. Vervolgen maar liefst dik vier minuten wachten op nummer twee en dat is wederom een doffer te weten de NL20-725.

Een vlucht die uiteindelijk hier prima verloopt ook al zijn de aankomsttijden wel wat te gaterig denk ik. Wat dan wel weer mooi is, om 12.19 uur kon het klepje dicht en is alles weer op appèl.

In de vereniging zal ik beginnen met het zilver en waarschijnlijk ook plaats 6 is voor mij.

Van clubgenoten hoor ik dat er nu nog wel de nodige duiven onderweg zijn. Toch vreemd het weer oogt goed maar de zuidoosten wind is dan toch weer funest voor veel duiven zo lijkt het wel.

 

 

Uitslag in de vereniging tegen 610 duiven:

2,6,15,18,19,20,24 enzovoort met totaal 18 van de 24 op de uitslag 1 op 3 gerekend.

Kortom een bijzonder tevreden man en blij dat alles weer mooi op tijd in het hok zat.

Terug