Laatste nieuws

Ben je er klaar voor Henk?

  • 19-4-2023

Klaar voor?

Zoals met enige regelmaat al gebeurde heb ik ook deze week weer een appje gehad van iemand die vroeg of ik er klaar voor was. Klaar voor de eerste officiële vlucht dan wel te verstaan. Ben dit soort vragen wel gewend en vind het eigenlijk altijd wel grappig dat anderen zich daar zo "druk" om kunnen maken.

Maar ik probeer ze toch wel altijd zo eerlijk mogelijk te beantwoorden. En het antwoord was deze keer kort maar krachtig, wat mij betreft ben ik er niet klaar voor! Om er maar snel aan toe te voegen dat ik hun zaterdagavond wel het juiste antwoord zal geven.

De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat het bij lange na niet zo loopt dan vorig jaar op dit tijdstip. Er is altijd wel wat, of een doffer die er niet uitknalt bij de training of een duivin die op het dak gaat zitten of een doffer die bij een clubgenoot het hok induikt. Kortom allemaal van dat soort dingetjes waar ik niet echt blij van word!

Op de foto hieronder mijn "502" bij Thomas op de klep!

Lappen?

Deze week nog geen extra trainingsvlucht ingelast. Heeft niet zoveel zin ook omdat de wind vrijwel zeker is gedraaid komende zaterdag. En een extra training met een stevige oosten wind die op zaterdag juist eerder zuid of zuid oost zal zijn heeft helaas niet zoveel toegevoegde waarde.

Training

Het trainen bij huis gaat overigens redelijk goed, het binnenlopen van met name de duivinnen is eigenlijk al uitmuntend te noemen. Een lust om naar te kijken, ze vallen de klep gewoon aan en stormen naar binnen. Dat is dan weer wel iets dat ik bijzonder graag zie.

De jonge duiven

De jongen begin zowaar behoorlijk te vliegen. Het koppeltje is de laatste weken compleet gebleven en ze staan er op dit moment ook wel goed op. Luisteren meer dan uitstekend en zijn lekker handelbaar in het hok. Eigenlijk zoals ik het graag wil hebben.

Zuid Oost

Komende zaterdag waarschijnlijk een zuid oosten wind. Ja niet bepaald iets om vrolijk van te worden maar het is niet anders. De gebroeders Janssen korfden in hun gloriejaren nooit in met een zuid oosten wind! Het is dan ook zeker geen mooie wind maar we moeten het er mee doen. Had liever een mooie noord oosten wind gehad maar het is iets waar we geen invloed op hebben.

De Duif

Vanmorgen Foppe van der Meer op bezoek, hij zal een stukje over mij schrijven in het Belgische duivenblad De Duif.  Waren vanmorgen een paar fantastisch mooi uren, dan voel en merk je dat je met een duivenmelker aan tafel zit. Bedankt Foppe! Ik heb er van genoten.

Boxmeer

Vrijdag inkorven voor Boxmeer, 152 kilometer voor mijn strijders. Ben zeer benieuwd hoe ze het er zaterdag vanaf zullen brengen. Ach een paar uurtjes vliegen dan moeten ze binnen zijn!

Terug