Laatste nieuws

Langzaam minder maar gelost om 10.00 uur, goed verloop

  • 15-4-2023

Het weer wordt langzaam aan minder is mijn inschatting. Vanmorgen vroeg was het stralend weer, blauwe lucht en een zonnetje dat er voorzichtig door kwam. Anderhalf uur later werd het al behoorlijk bewolkt en als we de berichten mogen geloven zal de lulcht dicht gaan trekken.

Inmiddels de hokken in gereedheid gebracht. De stofzuiger zijn werk laten doen zodat de duiven in een schoon en fris hok kunnen worden verwelkomt. 

Gelukkig wordt er om 10.00 uur gelost zodat het peleton voor de middag thuis kan zijn. De foto bij dit stukje tekst is gemaakt om 8.30 uur en geeft op zich niet eens zo'n rare lucht te zien. Bedenk wel dat het dus daarvoor strak blauw was.

Een lossing om 10.00 uur, wat gaat dat betekenen voor de verwachte aankomsttijd? Ze hebben een lichte kopwind varierend van noord oost tot noord. Snelheid zal toch wel richting de 1.300 mpm gaan denk ik. Mogelijk zelfs nog wel hoger. Klokken ergens tussen 11.25 uur en 11.35 uur moet lukken.

Update 10.45 uur: Het begint, zoals verwacht, steeds harder te waaien en de zon is inmiddels verdwenen. Het voelt dan ook vies koud aan nu. De snelheden van 1.300 mpm lijken mij voor nu wat te optimistisch..

Ja en mijn feestje kan langzaam aan weer gaan beginnen. Dat betekent dus genieten van de aankomsten, bekijk het goed het is de ultieme beloning van een week lang verzorgen en vertroetelen van de duiven.

Aanzienlijk later dan verwacht kwam de eerste duif met behoorlijke snelheid aanvliegen. Zonder aarzeling in één keer op de klep en geklokt om 11.42 uur. Goed voor deze eerste afdruk was de NL20-794 "Thijsje" exact twee minuten wachten (veel te lang!!) was daar ook de NL22-494 "Dochter Thijsje". Vervolgens ging het redelijk door.

Mijn eerste duif is waarschijnlijk nog net goed voor een top tien notering. We maken beetje bij beetje vorderingen op de eerste trainingsvlucht. Vorig jaar kon ik de top tien in ieder geval nog niet aantikken.

Op dit moment nog drie vacatures en dat zijn er een paar teveel.

Ja en wat moet je er nu van zeggen. Ongelooflijk veel doel wederom op de duiven. Niet één van de nu 21 stuks die thuis zijn op het dak gehad maar allemaal in één keer op de plank. Zo zie ik het graag, sterker nog zo wil ik het ook zien!

Vanmorgen toch nog wel enkele keren gedacht van had ik ze maar niet meegedaan. Inwendig denk ik er nog wel zo over eigenlijk. Denk niet dat ik er veel mee opgeschoten ben. Maar gedane zaken maken geen keer en het is ook wel degelijk een bewuste keuze geweest om ze mee te geven.

In de vereniging gaat de overwinning naar Wim van Dijk uit Oldeberkoop. Ook vorig jaar was de eerste vlucht een prooi van Wim!

De uitslag tegen 512 medestrijders: 8,25,38,58,59 met totaal 14 van de 24 op de uitslag. Niet om over naar huis te schrijven maar toch al weer een stukje beter dan de start vorig jaar.

Overigens vanmiddag om 14.30 uur het klepje dicht gedaan en alles dus thuis.

Terug