Laatste nieuws

Om des keizers baard

  • 13-4-2023

Trainingsvlucht afdeling

Morgenavond inkorven voor een trainingsvlucht vanaf het Gelderse Duiven, afstand 117 kilometer naar mijn hokken in Donkerbroek. We maken er in de vereniging in ieder geval een klokvlucht van om zodoende alles zo optimaal mogelijk te kunnen testen.

Helaas gaat de vlucht verder nergens voor tellen dus het valt allemaal onder de noemer van oefenen. Dat ik er niet zo veel mee heb komt vooral ook omdat ik wel risico's zie enerzijds maar anderzijds natuurlijk ook wel weer het nut van leren. De duiven moeten natuurlijk niet meer gaan schrikken van een container en ook niet van een lossing van enkele duizenden duiven.

Denigrerend

Een trouwe lezer attendeerde mij er op dat mijn opmerking over het feit dat ik louter en alleen voor de kampioenschappen speel nogal denigrerend overkomt. Denigrerend is volgens mij zoiets van onbelangrijk en waardeloos vinden. Wat mij betreft voor mij persoonlijk dus de juiste woordkeuze geweest. Ik kan er helaas niet anders van maken.

Maar wat belangrijker is, ik heb geen enkele intentie om anderen te weerhouden van wat zij er van vinden. Als mensen met veel plezier op een trainingsvlucht inkorven dan is dat toch dikke prima! Je zou het ook anders kunnen benaderen, een vlucht is een vlucht of het nu voor de puntjes gaat of juist helemaal nergens om gaat.

Inkorven

Maar goed ik ga zoals het nu lijkt dus wel inkorven, of ze er klaar voor zijn ga ik zaterdagavond wel vertellen. Voldoende reden om te zeggen ja ze zijn er klaar voor maar ook voldoende reden om te zeggen dat het nog niet zo is. Wat dat betreft zijn we nog altijd grote amateurs natuurlijk en dat moet ook maar mooi zo blijven.

De jonge duiven

De jonge duiven zijn er vandaag voor het eerst allemaal uit geweest. Er begint zowaar een klein koppeltje om de deur te draaien. Nog een dikke week en dan moeten ze eigenlijk allemaal in de lucht staan. Ze doen het overigens wel goed, zijn echt opgeknapt van dat geelkuurtje. Tjonge daar hebben ze wel last van gehad durf ik nu wel te stellen. Er zat ook nogal wat geel op zo liet de monitor bij de dierenarts zien. Blijft voor mij een raadsel hoe zoiets er in komt na een paar weken van spenen.

Sjoerd Walda

Clubmaat Theo schreef er gisteren ook al over. Een paar dagen gelden zowaar een mooi stukje op TV Fryslân in het programma Hea! Sjoerd Walda nam de kijker mee in het duivenwereldje en dat deed hij op een prettige en mooie wijze.

Nu ken ik Sjoerd al heel wat jaren en we hebben zowaar nog een paar jaar samen in het bestuur van de afdeling Friesland gezeten. Fijne man om mee samen te werken destijds.

Terug