Laatste nieuws

Les vier ook achter de rug

  • 9-4-2023

Prachtig weer

Het lag helemaal niet in de planning voor vandaag. Maar vanmiddag was het weer dusdanig opgeknapt dat ik het niet kon laten om de oude duiven nog eens in de mand te stoppen voor een training.

Zo gezegd zo gedaan en om 15.55 uur de doffers gelost in Frederiksoord en een drietal minuten later de duivinnen. En ik moet zeggen het begint er behoorlijk op te lijken. De snelheid zal nog omhoog moeten maar daar proberen we de komende weken aan te werken.

Korlom de duiven waren binnen veertien minuten weer op appèl. Twee duivinnen sloten aan bij de avondtraining van de dames van de buren maar de rest is naar binnengeknald, althans als ik kijk naar het korte tijdsbestek waarin ze ook nu weer geklokt zijn.

Levert toch wel informatie op

Die trainingen leveren toch ook wel informatie op. Het zijn namelijk vrijwel altijd dezelfde duiven die als snelste finishen. Het zijn ook vaak dezelfde duiven die als laatste binnenlopen.

Het zijn van die kleinigheidjes die mij wel interesseren als ik eerlijk ben. Wat is de reden van het snelle binnenlopen of juist andersom van het tragere binnenlopen. Alles heeft een oorzaak of reden maar probeer er maar eens achter te komen.

Bij voorkeur nog een paar keer

Als ik kijk naar de weersvoorspellingen dan kon het nog wel eens puzzelen worden om ze de komende week nog één of twee keer weg te brengen voor een training.

Ik sta zelf eigenlijk op het standpunt dat vier keer aan de magere kant is. Er zijn ook velen die het bij slechts één keer laten maar voor mij is één keer geen keer! Ik probeer de "snit" er weer op te krijgen en wil dat ze naar binnen stormen. Heb vorig jaar gezien hoe dat kan gaan en dat wil ik dit jaar graag weer terug zien. Kan alleen maar door oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En kan ook alleen maar als ze topvit zijn.

Pijntjes

Pijntjes zijn er trouwens ook wel. Ik denk dat ik één van de duivinnen niet eens ga inkorven en dat geldt zeer zeker voor één van de doffers. Betreft een jaarling doffer die het hok niet uitgaat om te trainen, jaag hem er ook niet uit maar betekent dus dat zo'n duif pijn heeft oftewel vleugelproblemen. Ik kan het niet zien en ook niet voelen maar ben vrijwel zeker dat het zo is. Deze doffer heeft dan ook nog geen enkele trainingsvlucht af kunnen werken.

Inkorven

Ik probeer ze vrijdag in te korven voor de trainingsvlucht van de afdeling. Heb er niet echt veel "trek" in maar het lijkt mij voor de duiven niet onverstandig. De reden dat ik er niet zoveel trek in heb is puur en alleen toe te schrijven aan het feit dat ik helemaal niks heb met die zogenaamde spek en bonen vluchten. Punten zijn er niet te verdienen en dan vind ik er persoonlijk niet zoveel aan. Ik probeer per slot van rekening alleen te vliegen voor de kampioenschappen op het kortere werk de rest is eigenlijk een beetje bijzaak voor mij.

Terug