Laatste nieuws

Derde les achter de rug

  • 8-4-2023

Frederiksoord

Vanmorgen tegen het einde van de morgen, toen de trainingsduiven van de afdeling al lang en breed binnen waren, de jonge duiven nog maar even een paar uren buiten gehad. Ze beginnen zowaar wat om de deur te vliegen, nog lang niet allemaal maar toch wel een mooi koppeltje.

Rond twee uur binnengeroepen en vervolgens de oude duiven gepakt voor hun derde trainingsvluchtje. Ook nu weer naar het voor mijn duiven bekende adres in Frederiksoord.Daar aangekomen gaf de thermometer in de auto precies 11 graden aan en de lucht was hoofdzakelijk bewolkt met hier en daar wat blauw. Het zicht was uitstekend trouwens.

Om 15.00 uur de doffers gelost en drie minuten later de duivinnen. Tja en dan doet zich zowaar een klein wonder voor, de doffers vertrokken in één keer de goede kant uit! Sensationeel voor mijn duiven laat dat duidelijk wezen. De duivinnen drie minuten later dus losgelaten en die gingen als van ouds de verkeerde kant uit.

Aankomsten

Ik was nog lang niet halverwege de terugreis toen ik op mijn mobiel de aankomsten reeds binnen kreeg. Ze hebben er veertien minuten over gedaan en zijn binnen precies negen seconden alle twaalf geklokt. En dan de duivinnen, de verkeerde kant dus uit maar het mooie is dat ze exact even snel gevlogen hebben als de doffers. En de dames werden in twaalf seconden tijd alle veertien geklokt. Klepje dicht en allemaal veertien minuten gevlogen.

Bij elkaar

Ik laat ze de rest van de dag en de komende nacht bij elkaar. Mooie bijkomstigheid is dat mijn laatste reserve doffer al in de lege bak van de niet teruggekeerde Frenkie zat en verliefd lag te doen met zijn nieuwe duivin. In de januari maand bij de start van de kweek is het nog wel eens een gedoe om de duiven op hun bak te krijgen maar nu is het binnen een minuut geregeld en vliegen ze vrolijk uit en in hun bak.

NPO vluchten?

Las bij ET op de website dat hij de Grand Prix vluchten van hetzelfde vind dan de aanwezige NPO vluchten. Ik schreef het volgens mij ook al eens eerder maar we kennen al enkele jaren geen NPO vluchten meer! Niet in Friesland, niet in Limburg en ook niet in Brabant.

Het zijn in feite de Grand Prix vluchten die in plek zijn gekomen van de vroegere NPO vluchten. Wel bijzonder eigenlijk dat we met elkaar als betoefde liefhebbers door de bomen het bos blijkbaar niet meer zien en mij mag je ook zeer zeker in dat rijtje plaatsen!

Terug