Laatste nieuws

Chagrijnig

  • 7-4-2023

Waardeloos

Gisteravond konden de oude duiven toch nog mooi even los. Het werd zowaar droog dus de reguliere aan huis training kon gewoon doorgaan. Man wat ik achteraf graag gewild dat de regen met bakken uit de lucht was blijven komen.

Wat nu? Wel bij het binnenroepen van mijn duiven ontbrak er één jaarling doffer op appèl en laat dat nu niiet net mijn "Frenkie" zijn. Frenkie werd afgelopen jaar nog 12e beste jonge duif vitesse in de Pipa ranking en kon bogen op enkele prachtige topnoteringen in de afdeling. Ook nog eens een gouden komaf en natuurlijk de mooiste van het hok.

Maar hoe lang ik ook in de lucht kon blijven turen geen Frenkie te bekennen. En tot op heden, nu vrijdagmiddag 13.35 uur, is er nog steeds geen veer terug van mijn doffertje.

Kijk en dan blijkt dat ik toch nog behoorlijk pissig kan worden in zo'n situatie. Jaren geleden was dat heel gewoon maar de laatste jaren kon ik toch wel behoorlijk met dit soort teleurstelling omgaan. Ik verneem aan mijzelf dat het nu toch even anders aanvoelt. Moet weer even slijten.

Jonge duiven

Iets minder chagrijnig misschien maar waar ik ook enorm van kan balen is dat mijn jongen richting buurman trekken en dan daar tussen de koppel in gaan zitten.

Is ook al weer niet de bedoeling natuurlijk. Wellicht de komende paar weken maar niet gelijktijdig loslaten. Ik 's morgens en de buurman 's middags en de volgende dag net andersom is misschien nog wel een optie. Maar eens overleggen.

Koud

Chagrijnig word ik ook van de kou en het vieze weer. Heeft niets met de duiven te maken maar heb niet zoveel met dit soort weertypes. Geef mij maar warmte en zon!

Trainingen

De komende dagen nog een keer of twee tot drie met de duiven op stap en dan moeten ze er maar klaar voor zijn. Heb zelf absoluut nog niet het gevoel dat ze er klaar voor zijn maar het is natuurlijk ook nog zeer vroeg en het "feest" moet nog gaan beginnen.

Maar wel mooi

Kijk en voor degene die bovenstaande gelezen hebben, ik ben maar wat blij met een website. Kan je even lekker van je afschrijven en straks weer met opgeheven hoofd verder! Bedenk wel dat het niet altijd kaviaar is!

Iedereen fijne paasdagen!

Terug