Laatste nieuws

Nog erg veel werk aan de winkel

  • 4-4-2023

Eerste training

Vanmiddag twee ritjes naar Boyl gemaakt. Door de lucht ongeveer een kilometer of 10 denk ik, wellicht ietsje meer nog. Eerst de doffers losgelaten en thuis bij de duivinnen binnen laten komen en vervolgens de duivinnen gepakt en hetzelfde ritje nogmaals gemaakt.

Alles is weer thuis, laat dat het positieve nieuws van deze dag maar zijn wat mij betreft. Zit totaal geen scherpte op, binnenkomen is zeer matig zowel van de doffers als van de duivinnen. Dat was vorig jaar wel anders!

Kortom we kunnen nog even aan de bak om het allemaal voor elkaar te krijgen. Twee weken de tijd, zal er om spannen om op tijd klaar te zijn. En dan bedoel ik met klaar zoals ik het wil zien!

De dierenarts

Afgelopen maandagmorgen met een mand vol duiven naar Nanne Wolff geweest in Wezep. Ik had oude doffers, oude duivinnen en jonge duiven bij mij.

Het goede nieuws hier was dat de duivinnen brandschoon zijn. De doffers daarentegen hadden last van de luchtwegen volgens Nanne. En de jonge duiven hadden allemaal geel. Kortom kommer en kwel en nog lang niet goed dus.

Kijk en dan ga ik gelijk denken hoe het toch mogelijk is dat de doffers last van de luchtwegen hebben en de duivinnen niet! Het enige verschil is dat ik bij de doffers de ramen altijd open heb staan en bij de duivinnen nooit! Om heel eerlijk te zijn ben ik nooit een groot voorstander geweest om de ramen van de hokken open te hebben staan. Het zuurstof verhaal is natuurlijk een quartz verhaal want er zit ruim voldoende zuurstof ik de hokken voor die paar duiven. Trouwens ook zou ik er drie keer zoveel duiven in doen dan zit er nog voldoende zuurstof in de hokken en dan kan ik er ook nog zonder problemen en zonder benauwdheidsverschijnselen bij in gaan zitten.. Ramen open heeft dan ook alleen maar zin voor frisse lucht denk ik. Maar goed het is iets om de komende jaren mee te experimenteren.

Kweekduivin

De kweekduivin welke ik vorige week liet opnemen door Nanne Wolff is weer topfit! Daar ben ik wel blij mee, de "kweek" van het bloed in het laboratorium heeft geen dingen opgeleverd die we niet graag zien en ze zit inmiddels weer helemaal strak. Nu maar hopen dat ze nog eieren legt die ook nog eens bevrucht zijn.

Klok gecontroleerd

Vanmorgen de antennes weer geplaatst onder de spoetnikken en vanmiddag dus gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om de klok te testen. Alle vliegduiven zijn geconstateerd dus dat moet goed zijn.

Terug