Laatste nieuws

We gaan richting seizoensopening

  • 2-4-2023

Puntjes op de i

Het gaat nu snel richting eerste vlucht van het nieuwe seizoen. Op zich heb ik alles wel op de rit maar dat betekent niet dat ik al tevreden ben over het reilen en zeilen op de hokken. Oftewel de puntjes moeten nu wel snel op de spreekwoordelijke "i"!

De training is gisteren opgeschroefd naar één uur per dag. Ze trainen al weken drie kwartier per dag maar dat gaat nu dus verlengd worden met een kwartier naar een vol uur. Gisteren dus voor het eerst en dat was uiteraard ook geen probleem voor de beestjes.

Zowel de doffers als de duivinnen maakten het uur zonder probleem vol.

De oude duiven nu nog een paar dagen aan de LTW en dan zit de twee wekelijkse kuur er op. Ze beginnen er echt harder door te trainen dat is mij inmiddels wel duidelijk geworden. Ga dit "kunstje" op een gegeven moment ook uitvoeren bij mijn jonge duiven. Doe dit nu voor het derde jaar en ben er goed over te spreken.

Nachtje liefde

Gisteren de doffers laten binnenkomen bij de duivinnen. Heb ze de hele nacht bij elkaar gehouden om toch de onderlinge bant sterk te houden. Ook bevordert het wel de bakvastheid is mijn idee. Vanmorgen na het voeren de geslachten weer gescheiden.

Daarna hebben ze gretig gebruikt gemaakt van hun wekelijkse bad.

Oefenvluchtjes

Als het een beetje wil lukken ga ik de komende week één of twee keer op pad met de duiven. De eerste keer rond de 12 kilometer en de tweede keer rond de 23 kilometer. De eerste keer zal ik ook twee keer rijden naar hetzelfde adres. Eerste de doffers lossen en thuis laten komen terwijl de duvin zit te wachten. Daarna draai ik het om en neem de duivinnen mee om ze op hun beurt thuis te laten komen terwijl de doffer zit te wachten. Ik hoop dat ze op deze manier nog net iets meer scherpte krijgen.

Overigens ik heb mij afgemeld voor de eerste trainingsvlucht van de afdeling. Als het weer een beetje positief is zal ik proberen de tweede trainingsvlucht in de korven.

Jonge duiven

De jongen met regelmaat, eigenlijk dagelijks, een dikke drie uren per dag los. Ruim twee derde zit er telkens buiten. De pas gespeende laatste negen jongen blijven nog lekker in hun hok zitten. Gelijk hebben ze want warm is anders buiten!

Nanne Wolff

Morgenvroeg richting Wezep voor een reguliere controle. Mocht er iets aan haperen in de vorm van geel dan zal ik ingrijpen en anders uiteraard niet.

Kweekhok

Gisteravond een duivin uit de vliegploeg genomen en getransfereerd naar het kweekhok. Heb erg lang zitten te dubben maar uiteindelijk toch besloten om deze (jaarling) duivin te koppelen aan haar eigen vader. Het betreft "Frisia" beste jonge duif rayon Frisia en een dochter uit zoon Luka Modric keer dochter Olympic Marjolein.

Sportvriend Jan

Mijn zeer gewaardeerde sportvriend Jan uit het Steenwijkse land, ook al geen dertiger meer, attendeert mij zo nu en dan op wat tekstuele blunders mijnerzijds. En dan vooral de schrijffouten. Zo noemde ik de uitsluiting van DZ te J voor drie jaar nogal milt.........Ja en daar ging ik weer de fout in. Mild is met een D en niet met een T zo kreeg ik te horen van Jan. Milt (met een T dus) zit in je lichaam voegde hij er nog even aan toe. En gelijk heeft hij helemaal!! Bedankt Jan voor de kritische blik en blijf vooral lezen!

Terug