Laatste nieuws

Buro Donkerbroek

  • 23-3-2023

Liefdadigheidswerk

Deze week weer gestart met het verenigingswerk. Is nog genoeg te doen dus dan hanteer ik maar weer mijn stelregel haast je als je tijd hebt dan heb je tijd als je haast hebt!

Kort gezegd komt het er op neer dat ik gestart ben met het in gereedheid brengen van alle klokken van onze leden. Betekent controle op de hoklijsten, controle op de entlijsten, chipringen toevoegen, de geslachten van de jonge duiven inbrengen, vliegprogramma laden enzovoort enzovoort.

Al met al een heel gedoe en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat niet alle leden het mij even gemakkelijk maken. Ik begrijp ook wel dat het allemaal geen boekhouders zijn en ik begrijp ook wel dat niet iedereen gezegend is met een zeer duidelijk leesbaar handschrift. Ja en dan blijft het ook altijd erg lastig om de hok- en entlijsten op ringnummervolgorde in te vullen. Is ook wel een dingetje maar het werkt wel zo gemakkelijk en voorkomt natuurlijk fouten. Gebruikte iedereen maar compustam, daar droom ik wel eens van!

Ook het informatieboekje is nagenoeg klaar. Gedurende de hele winterperiode pas ik dit boekwerkje aan. Een boekje boordevol met informatie over onze vereniging en dan vooral praktische informatie.

Afgelopen woensdag zijn er een vijftal leden geweest die het clubgebouw al weer in gereedheid hebben gebracht. De inkorf opstelling is aangepast waardoor het allemaal nog minder fraudegevoelig is. Als het goed is kunnen er nu absoluut geen leden meer bij de inkorfantenne komen behoudens dan de inkorvers zelf natuurlijk. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn!

Niet op naam

Helaas toch nog weer enkele duiven die wel op de ent- en hoklijst staan maar niet op naam staan van het betreffende lid. Ik ga deze duiven niet meer inbrengen in de klokken. Bij het uploaden van de UDP bestanden straks in het vliegseizoen krijgen we er alleen maar veel extra gedoe mee. Gedoe waar ik de vrijdagavond voor een vlucht niet op zit te wachten. Vandaar ook dat het zo ontzettend belangrijk is om de duiven op naam te hebben.

GPS metingen

Vanmorgen met sportvriend Anne Lenis uit Joure op pad geweest om bij vier leden de GPS coördinaten vast te stellen. Het was zowaar een hele rit. Haulerwijk, Waskemeer, Wijnjewoude en Bakkeveen stonden er op papier. Maar goed het is allemaal weer gelukt en inmiddels heb ik de nieuwe coördinaten in de NPO ledenadministratie ingevoerd. Dus dat moet allemaal goed komen.

Pokken enting

Morgen de oude duiven enten tegen pokken en tevens een luisdruppel geven. Ik doe dit samen met buurman Dolf en dat is wel zo handig. Eigenlijk zijn we een op elkaar ingespeeld team daarin, kan ook niet anders want dit klusje hebben we al vele jaren samen geklaard.

Jonge duiven

Heb gisteren één jong verwijderd uit de koppel. Gebeurd hier tot nog toe niet vaak maar het beestje stond mij niet aan en duiven die in negatieve zin opvallen moet je niet te veel op je hok hebben. Vandaar dat ik hem uit de koppel heb gehaald.

Vanaf zondag start ik het verduisteren van de jonge duiven en komende maandag zullen de kleppen de eerste keer open gaan is de bedoeling. Ze zullen toch zo langzamerhand naar buiten moeten ook al doe ik dat bij voorkeur niet al te snel na het spenen.

De laatste negen jongen zullen eveneens begin volgende week worden gespeend. Als het dan allemaal meezit zijn er precies 40 junioren gespeend.

Terug