Laatste nieuws

Gehuldigd in Vianen en geslaagde verkoop Jubbega

  • 18-3-2023

Najaarsledenvergadering afdeling Friesland '96

Vrijdagavond de najaarsvergadering van de afdeling gehad. Was op zich niet eens zo spannend ook al zijn we met zijn allen wel erg lang bezig geweest om een mening te vormen over het opgestelde kosten stuk m.b.t. het vervoer. Vraagstukken als aanpassen container, huren container, verkopen container, klein vervoer, samenwerking afdeling 10, minder duiven in de mand kwamen allemaal aan bod. Geen eenvoudige materie.

Vooral het klein vervoer blijkt nu wel een erg heet hangijzer te gaan worden. Kort gezegd komt het er op neer dat niemand de kleine container meer wil zien. Maar cijfermatig is toch wel eenvoudig aan te tonen dat we er ook niet zonder kunnen. Rouleren zal het nu wel gaan worden en misschien is dat voorlopig ook wel de meest juiste oplossing.

Huldiging WHZB/TBOTB/NPO

Vanmorgen vroeg afgereisd naar wederom Hotel van der Valk in Vianen. Op de agenda stond de huldiging van de NPO kampioenen. Of eigenlijk moet ik zeggen de huldiging van de WHZB/BOTB/NPO kampioenen, immers deze drie competitiies werken vanaf dit jaar samen.

Ik mocht een prijs in ontvangst nemen vanwege mijn 2e duifkampioen vitesse met Ireen. Kwam te zitten aan een tafel vol met bekenden en dat was wel even gezellig bijkletsen tussen de huldigingen door.

De huldiging op zich vond ik persoonlijk niet de meest mooie van de negen die ik dit jaar heb meegemaakt. Men had het uitstekend voor elkaar dat moet beslist gezegd worden. Maar een paar meer woorden aan de prijswinnaars was misschien wel zo mooi geweest.

U vliegt met hoofdzakelijk Eijerkamp duiven als ik het goed heb toch? Dat was de vraag die mij gesteld werd. Ik beantwoorde hem met ja voor ruim 90% en dat was het. Uiteraard wel een felicitatie maar vervolgens weer snel verder naar de volgende. Maar goed moet wel bekennen dat het ook niet iedereen gegeven is om zich terdege voor te bereiden. Belangrijkste was dat er aandacht is geweest op een mooi podium.

Verkoop jonge duiven Jubbega

Ja en omdat ik toch ook wel graag bij de verkoop van de jonge duiven in Jubbega wilde zijn ben ik gelijk na de huldiging weer in de auto gestapt. De lekkere maaltijd die gereed stond heb ik dus aan mij voorbij laten gaan. Gelukkig had ik 's morgens thuis nog enkele boterhammen gesmeerd zodat ik op de terugreis ouderwets uit mijn broodtrommeltje kon eten.

Al met al was ik precies op tijd in Jubbega waar ik de auto zowaar een mooi eind verderop moest parkeren. Wat een drukte! Maar goed voor elkaar daar en de duiven brachten een mooi bedrag op. Een jong uit mijn "Durkje" bracht € 320 op en dat was precies € 20 meer dan ik vooraf in gedachten had. Kortom ook prima tevreden mee.

Terug