Laatste nieuws

Mooie duiven dagen en Ajax......

  • 16-3-2023

Ajax

Afgelopen zondagmiddag maar weer eens, sinds lange tijd, naar het Abe Lenstra stadion geweest om de wedstijd sc Heerenveen tegen Ajax te bekijken. Vooraf waren mijn verwachtingen niet al te hoog en dat is uitgekomen.

Vooropgesteld de wedstrijd was zeker niet saai, maar goed?? Man man man wat een armetierig gebeuren bij kans. Wat was Ajax goed hè de eerste helft hoorde ik anderen zeggen. Tja dan denk ik de lat is aardig lager komen te liggen. In plaats dat er werd gezegd wat was sc Heerenveen de eerste helft onthutsend zwak hè want dat was wat er aan de hand was.

Ik heb gedurende vijf minuten even "geturfd" (niet op papier maar geteld met de vingers van mijn hand) wat er zoal fout ging bij Ajax en dat in die zogenaamde goede eerste helft. Maar liefst 16 zaken die wat mij betreft verkeerd liepen en dan te denken aan foutieve balaannames, foutieve passes, positioneel totaal fout staan, een doelman die een verkeerde keuze maakte dat soort dingen. Zestien keer in vijf minuten!! Oh wat zijn we goed!! 

Maar ja het is wel mij cluppie natuurlijk en dat zal ook altijd wel zo blijven en ik moet ook eerlijk zijn ik acht de kans reëel dat ze zondag in de Arena de wedstrijd tegen Feyenoord gaan winnen. Maar dan moet het allemaal wel wat scherper en geconcentreerder vind ik. 

Op pad

Afgelopen maandag nog een keer richting Brummen geweest om de laatste vier testjongen op te halen. Prachtig mooie dieren, kleinkinderen van Willem de Bruijn zijn Secretariat onder andere, niet de eerste de beste. Mijn reis werd vergezeld door sportmaat Frits Boersma uit Wolvega. Wat mij betreft een zeer gezellige dag halverwege nog even bezegeld met een lekkere lunch in Apeldoorn. Moeten we vaker doen!

Vanmorgen na lange tijd op de koffie bij Pieter Veenstra en zijn zonen Aant Arjen en Gerrit. Lekker kunnen bijpraten daar en heerlijk over onze mooie hobby kunnen praten met zijn vieren. Dit is ook iets wat ik eigenlijk veel te weinig doe!

De jonge duiven

De jonge duiven doen het goed, heb één ding wel moeten wijzigen en dat is toch het bijplaatsen van een tradionele drinkpot. Na drie dagen had ik zowaar een stuk of 7 jongen die nog geen drup water hadden gedronken uit de drinkgoot. Zijn de domkoppen zeggen sommigen dan, ik geloof daar direct nog niet in maar de ringnummers staan genoteerd en over een half jaar kan ik het antwoord geven.

Wel bijzonder overigens, zet je er een  gewone drinkpot bij en ze drinken in één keer alle zeven! Hoe kan zo iets, zo'n drinkpot hebben ze ook nog nooit eerder gezien per slot van rekening. Blijven bijzondere dieren die duiven.

Training

De training van de oude duiven gaat zeer zeker naar tevredenheid. Iedere dag momenteel drie kwartier naar buiten. Ze willen er graag uit en ook het binnnenkomen is niets op aan te merken. Afgelopen nacht tot vanmorgen 9.00 uur heb ik de duivinnen bij de doffers gelaten. Ze zijn immers al weer ruim 1,5 week gescheiden geweest. Het vlammetje moet wel blijven branden natuurlijk.

Vanaf 1 april voer ik de training op naar een uur per dag. Tot die tijd hou ik ze ook nog wel eens een keer binnen. Ik heb de laatste paar jaren geen duiven gehad die uitgeschakeld zijn geweest door vleugelproblemen en dat wil ik ook graag zo houden. Heb er wel één duivin gehad (Dizy) welke tegen vleugelproblemen aan zat zo vertelde dierenarts Nanne Wolff mij.

Verkoop Jubbega

Aanstaande zaterdagmiddag de zaalverkoop van jonge duiven in Jubbega! Ga er eens heen, wellicht een prachtig jong voor een paar centen! En wat zeker is, gezelligheid zat daar!

Terug