Laatste nieuws

Zaalveiling jonge duiven in Jubbega

  • 11-3-2023

Ouderwetse gezellige zaalverkoop jonge duiven

Komende zaterdag, vandaag over een week dus, is het zover. Na een paar jaar van corona ellende mag en kan er weer een zaalveiling georganiseerd worden. Het zijn de sportvrienden van onze zustervereniging P.V. de Gevleugelde Vrienden te Jubbega die hier een aantal jaren geleden alweer mee zijn gestart.

Dolf en ik waren als Comb. Van der Stouwe-Douna altijd van de partij en ook nu zijn zowel Dolf als mijn persoontje present met het schenken van een jong voor de verkoop.

Ik hoop zelf dat ik er bij aanwezig kan zijn omdat er nu juist op dezelfde dag nog een prijsuitreiking in Vianen staat gepland van onze Duivensportbond NPO. Misschien kan ik het nog net halen ook al is het wel een kleine twee uurtjes sturen natuurlijk om vanuit Vianen in Jubbega te komen. 

Via de volgende link onder deze alinea kunt u de website van Jubbega bereiken en zelf aanschouwen wie er zoal aan de veiling meedoen. Ik kan u verklappen dat het niet de eerste de beste zijn. En daaraan wil ik ook nog eens toevoegen dat niemand minder dan Jannes Mulder uit Steenwijk de veilingmeester is! Belooft een prachtige middag te worden daar in Jubbega. Bezichtiging tussen 13.00 uur en 15.00 uur, aanvang veiling om 15.00 uur!

 

P.V. de Gevleugelde Vrienden Jubbega

 

Eigen schenking Jubbega

De duif die ik zal laten verkopen is er eentje uit mijn "Durkje". Durkje won op de laatste NPO/Grandprix vlucht Etroeungt de 1e in de afdeling Friesland '96 tegen 4.645 duiven. Ze is een directe dochter van Magic Girl welke op haar beurt 3e beste Nederlandse vitesse duif in de Pipa ranking 2022 werd, maar ook 3e natour duif afdeling Friesland '96 en 1e natour duif rayon Frisia Oost dit allemaal in 2022.

De vader van het te schenken jong werd 3e duifkampioen jong 2022 in rayon Frisia Oost.

Overigens werd "Durkje" ook nog 3e in sector IV Etroeungt tegen 7.567 duiven.

Zie hieronder de stamboom van de NL23-9559232, beter gaat het vanaf mijn kan direct zeker niet worden! Helaas kan ik niet in het koppie kijken en blijft het afwachten of ze iets kan laten zien van wat haar (voor)ouders ook hebben gedaan.

Mooie dag!

Ondanks dat er vanmorgen een centimeter of vijf sneeuw lag werd het een stralende en zonnige dag. De sneeuw verdween gaandeweg de dag en in het zonnetje was het prima vertoeven.

Vandaag daarom eigenlijk de gehele dag met de duiven in de weer geweest. Alle broedschalen verwijderd, nestmateriaal in de groene container, nestmatjes verwijderd en in de grijze container en vervolgens de kranten verwijderd en in de papier container! Al met al prima geregeld en de schalen allemaal nog spik en span! Ik ga ze zeker nu niet weer schoonboenen en gewoon weer gebruiken verderop in het jaar als er gekoppeld moet worden voor de natour.

Daarnaast alle duiven in bad gehad, ook ideaal met dit mooie weer. Hok zo weer droog en duiven weer strak en schoon in de veren!

Gelukkig de duiven vanmiddag ook lekker naar buiten kunnen hebben dus zowel de duivinnen als de doffers hebben weer een trainingkje afgwerkt.

Op de foto bij dit stukje tekst is Ireen te zien met haar doffer Bor samen in de kweekbox in Brummen bij Hans & Evert Jan Eijerkamp. Inmiddels zal ze zijn gescheiden van Bor en volgende week denk ik gekoppeld worden aan New Euro.

Terug