Laatste nieuws

Eerst jongen 2023 gespeend

  • 8-3-2023

100 jaar

Vandaag zou "us mem" (ons moeder) precies 100 jaar zijn geworden! Helaas is ze ons ruim 7 jaar geleden reeds ontvallen maar het is toch wel een bijzondere datum zo. Ach ze heeft 93 mogen worden en dat mag toch ook zeker een zeer respectabele leeftijd worden genoemd lijkt mij.

Testjongen Eijerkamp

Vanmorgen rond de klok van 9.30 uur richting Brummen gereden omdaar de eerste testjongen van Eijerkamp op te halen. Vrijwel allemaal halve Willem de Bruijn duiven gekruist tegen de bewezen Heremans lijnen van Eijerkamp zoals de Vetblauwe Jackpot maar ook een vleugje Olympic Hans er in. 

Eerlijk is eerlijk stuk voor stuk gouden afstammingen maar stuk voor stuk ook allemachtig prachtige dieren in de hand. Nu al! Kijk dat kan dus over enkele weken alleen maar gaan tegenvallen maar dat weten we natuurlijk niet. Beter gaat het niet worden in ieder geval.

Overigens bij deze eerste testjongen ook twee van Ireen, de samenkweek met Bor is uitstekend geslaagd als het gaat om de bouw van de jongen die er uit geboren zijn. Nu zou het toch wel bijzonder fijn zijn als er ook nog eens goede jongen bij zitten qua prijsvliegen.

Komende maandag nogmaals het ritje maken voor de laatsten en dan gaan we proberen er weer wat succes mee te maken.

Eigen jongen spenen

Vanmiddag na thuiskomst uit Brummen tevens de meeste jongen van mijzelf gespeend. Zullen vrijdag nog een stuk of vier volgen en dan heb ik ze allemaal op eigen poten staan. Overigens ook goed opgekomen allemaal. Ik heb geen enkele reden gezien om er vroegtijdig eentje tussenuit te halen omdat het mij niets toelijkt.

New Euro

De (Olympic) New Euro van Hans & Evert Jan Eijerkamp wordt partner nummer twee van Ireen. Een sterke en erg mooie, zeg maar gerust prachtige, blauw band doffer van 2014. Sterk ingeteeld naar de Euro van Leo Heremans en ook nog eens op de Olympiade gezeten namens Duitsland. Ik hoop er een paar jongen van te mogen ontvangen welke ik eigenlijk gelijk naar het kweekhok zal verwijzen. Ook dit is weer iets om naar uit te kijken zullen we maar zeggen. Het is natuurlijk niet allemaal goud wat er blinkt per slot van rekening.

Verkoop Jubbega

Op zaterdag 18 maart wordt er weer de tradionele jonge duivenverkoop in Jubbega gehouden. Ik ga er eentje schenken uit mijn Durkje, 1e NPO Grand Prix Etroeungt op de laatste jonge duiven vlucht afgelopen jaar. De vader van het te schenken jong was 3e asduif jong rayon Frisia 2022 en komt uit zoon Olympic Hans keer dochter Calisto van Eijerkamp. Qua afstamming een super duifje maar ook hierbij geldt wederom het gaat om presteren en die garantie kan ik er helaas niet bijgeven.

Hieronder de stamboom van de NL23-9559232

Terug