Laatste nieuws

Drukke voorjaarsbeurs in Houten

  • 4-3-2023

Voorjaarsbeurs

Dit weekend was het dan, na twee jaren van coronaleed, eindelijk weer zover dat er een tradionele voorjaarsbeurs georganiseerd kon worden door Proffsport van Pieter Kos. Hij doet dit al jaren en het is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige beurs met zeker dit jaar enorm veel standhouders en bezoekers.

De beurs ging open om 9.00 uur vanmorgen en het was exact 9.00 uur vanmorgen dat ik de Meidoornkade opreed in Houten. In de verwaching (en hoop) dat ik mooi dichtbij de ingang kon gaan parkeren keek ik verbaasd op dat ik al op een behoorlijke afstand mijn auto moest parkeren. Al lopend naar de hoofdingang van het gebouw kwam ik al velen tegen met voerbakken, emmers mineralen, balen nestmatjes enzovoort onder de arm. Oftewel die hadden al boodschappen gedaan en het was immers nog maar 9.03 uur!

Maar goed het is volgens mij een prima signaal dat er weer veel belangstelling is en dat iedereen weer blij is dat hij of zij kan gaan om sportvrienden te ontmoeten, boodschappen te doen, nieuwtjes op te doen enzovoort. Prima voor elkaar daar.

Gerard en Linda Heinhuis

Nog mooi even bij kunnen praten met Gerard en Linda uit Steenwijk. In 2012 kocht Gerad zijn Superduivin, welke de helft van zijn superkoppel zou worden, bij mij. Ze ontsnapte ook nog een keer maar kwam bij mij terug omdat Dolf en ik haar hadden gespeeld op de taartvluchten. Een geluk bij een ongeluk dus!

Daar is alles mee begonnen vertelde Linda nog en inderdaad het Superkoppel heeft Gerard wel degelijk op de duivenkaart gezet! Allemachtig wat komen daar al een topduiven uit zeg, echt niet normaal. Als ik het goed onthouden heb zitten er inmiddels 8 kinderen en 7 kleinkinderen van dit koppel bij Gerard op het kweekhok. Ze kunnen nog wel even verder daar in  Steenwijk! Succes Gerard en Linda!

Eregalerij compuclub georganiseerd door Ruud Moes

Een prachtige eregalerij was er ingericht door Ruud Moes van compuclub. Enkel topduiven uit de competitie De Allerbeste, Pipa ranking, FCI ranking enzovoort werden daar tentoongesteld in mooie kooitjes. Zie de foto bij dit stukje tekst.

Ook ik was gevraagd om Ireen (Beste vitesse duif 2022 Pipa ranking) daar naar toe te brengen. Stond er wel voor open maar helaas was ze rond deze dagen aan het leggen toe en dat wilde ik haar beslist niet aan doen dus zodoende is ze mooi in Brummen bij Eijerkamp blijven zitten. Enerzijds ook wel een goed gevoel maar het is toch zeker wel een eer om daar een duif te hebben zitten!

Trainen van de duiven

De duiven zijn nu zes dagen achter elkaar los geweest. Ze pakken het al mooi op en ook het luisteren gaat al weer helemaal de goede kant op. Morgen is het zondag, ik maak er een baddag van en tevens gaan ze er morgen niet uit. Een dagje rust kan geen kwaad. Vooral ook om vleugelproblemen te voorkomen.

Duiven gescheiden

Vanavond de doffers bij de duivinnen vandaan gehaald. Tussen 16.00 uur en 10.00 uur andere dag zitten de duivinnen bij de jongen en tussen 10.00 uur en16.00 uur zitten de doffers bij de jongen. Rouleren dus met het voeren van de jongen, dit zal nog een dag of zes zo doorgaan en dan kunnen de jongen er vanaf en gaan de oude duiven definitief op weduwschap.

Naar Brummen

Komende woensdag of donderdag richting Brummen om de testjongen op te halen. Schreef er al eerder over, ik zie er wel naar uit. Vooral ook omdat ik er veelal bijzonder goed mee ben. Helaas krijg ik er natuurlijk geen garantie bij of dat dit jaar ook van toepassing zal zijn. Maar aan de genen zal het zeer zeker niet liggen!

Diploma's opgehaald Het Spoor

In de stand van GPS/Het Spoor konden vandaag nog een paar diploma's gehaald worden met betrekking tot de grootmeester competitie van afgelopen jaar.

Ik ben daarin 7e generaal grootmeester vitesse en 10e generaal grootmeester natour 2022 geworden. Ach prima toch, mooi aandenken. Het lijstje gaat er om weg en het papiertje archiveer ik keurig in een mapje!

Daar heb je Douna

Wat toch bijzonder, ik ken er zo ontzettend veel duivenliefhebbers door al die contacten die ik de afgelopen bijna 50 jaar heb opgedaan en ook door mijn koerierswerk gedurende drie jaar via mijn bedrijfje Duivendirect.nl Noord maar vandaag toch meerdere gesproken die ik niet kende maar die mij wel aanspraken. Zo van u bent Henk Douna.........ja ik ben Henk dat klopt en wie bent u? Een keer of zes vandaag zowaar! Betekent dat ik gevolgd wordt, beangstigend bijna!

Terug