Laatste nieuws

Het volkje vliegt weer om de deur

  • 28-2-2023

Training hervat

Na enkele weken niet buiten te zijn geweest gisteren de training weer hervat! De hele koppel naar buiten gedirigeerd en ze hebben gisteren een kleine 20 minuten gevlogen. Vanmiddag werd dat al snel weer een half uur en voor sommigen een uur. Ik mistte op een gegeven moment een drietal (dat is het nadeel van zo'n klein koppeltje, ze zijn simpel te tellen in de lucht!). Maar na een uur kwamen er twee terug en nog eens een kwartier daarna kwam er nog eentje hoog uit de lucht aanstormen. Waren ze in ieder geval weer compleet.

Het binnenkomen van de jaarling duivinnen is nog niet optimaal maar goed het is ook pas de tweede keer dat die op het oude duiven hok binnen moeten lopen. De kop is er al weer af!

Controle dierenarts

Maandagmorgen met een derde van mijn vliegduiven naar Nanne Wolff geweest voor een controle. Duiven stonden er goed op en hij kon geen vreemde zaken ontdekken. Kortom een tevreden dierenarts en een tevreden baasje dus.

Testjongen

Mits volgende week richting Brummen om een aantal testjongen op te halen. Kijk daar wel naar uit vooral ook omdat ik er doorgaans bijzonder goed mee ben. En dan te bedenken dat er kleinkinderen bijzitten van Murphew's law, Secretariat, Floris, Herman enzovoort van Willem de Bruijn bijzitten en die wil ik toch wel eens uittesten op mijn hokken! 

Naast de testjongen ook mijn twee eerste jongen uit mijn eigen Ireen! Ireen gekoppeld aan Bor, de eerste twee zitten bij H. & E.J. Eijerkamp op het jonge duiven hok en de volgende twee gaan dus naar Donkerbroek.

Terug