Laatste nieuws

Gouden Duif viering achter de rug

  • 26-2-2023

Gouden Duif viering in Broechem

Afgelopen zaterdag in de morgen vertrokken richting België om daar de Gouden Duif viering bij te wonen in Broechem. Al jaren erg veel over gehoord maar nog nooit zelf live meegemaakt. Was ook nooit direct aanleiding toe omdat een Gouden Duif prijs nooit in de wacht werd gesleept.

Dat was afgelopen jaar dus anders want al op de tweede vitesse vlucht vanaf Weert vlogen mijn drie aangewezen duiven de volgende prijzen bijeen: 2,8,22 en dat in de afdeling tegen rond de 16.500 duiven. Ja en dan heb je een uitstekend coëfficient te pakken en behoor je dus al snel bij de kanshebbers om superstar van de maand snelheid te worden. Nadat alle inzenders binnen waren bleek dat dus ook daadwerkelijk het geval.

Dus vandaar op de uitnodiging in gegaan om de trofee en het Gouden Duif speldje op te halen. Ach het is een tripje van exact 610 kilometer vice versa dus toch maar een hotelletje geboekt zodat het geen nachtwerk hoefde te worden.

Al met al een groot spektakel dat moet gezegd worden. De locatie leek mij van buitenaf nogal groot maar toch was de hal afgeladen vol. Ik kan het niet schatten maar heb mij laten vertellen dat er tussen de 1.700 en 2.000 mensen aanwezig waren. Of dat klopt? Geen idee maar het zou wel heel goed kunnen. Het parkeerterrein, toch echt niet klein qua omvang, was in ieder geval ook afgeladen vol.

De huldiging was prima en de organisatie ook best voor elkaar, ook al dacht ik op de terugreis nog wel dat ze ook nog wel enkele zaken van "ons" Fuid festival zouden kunnen leren............ maar goed hulde aan Rik Hermans en zijn medewerkers is absoluut op zijn plaats. Waar krijg je zoiets nog voor elkaar denk ik dan maar. Bijna de gehele Belgische, Nederlandse en ook Duitse duiventop was er wel aanwezig. Of zo nu wel of geen prijs in ontvangst konden nemen. Chapeau team De Duif!

Leo Heremans

Ja ook Leo Heremans was weer eens aanwezig. Zouden ze mij nog wel kennen hoorde ik hem zeggen tegen Evert Jan Eijerkamp. Nou dat was geen probleem natuurlijk. Ik moest nog even op de foto met hem zo kreeg ik van Evert Jan door. Prima toch, heb er nog nooit een duif gehaald maar ben wel uitzonderlijk goed geslaagd met de Heremans duiven via  de Eijerkampen natuurlijk. Ook in mijn "Ireen" een hoge mate van Heremans bloed in de stamboom.

Nanne Wolff

Morgen naar de duivendokter. Even laten controleren of er onderliggende zaken zijn die niet door de beugel kunnen. Een reguliere controle dus. Mocht er nog wat aan haperen dan heb ik in ieder geval alle tijd om in te grijpen.

Drukte

De drukke tijd gaat nu echt wel weer aanbreken. Veel te doen, ik probeer u met regelmaat op de hoogte te houden van de gang van zaken!

Terug