Laatste nieuws

Voorjaar in aantocht?

  • 24-2-2023

Voorjaar

We hebben tegenwoordig al dagen dat je denkt goh het wordt of is al voorjaar. Vanmiddag nog tijdens de dagelijkse wandeling een grasveldje in de berm tegengekomen waar de krokussen al mooi in bloei staan. Anderzijds als we terug gaan in de jaren dan weet ik ook dat er nog al wat elfstedentochten verreden zijn in de februari maand. Dat laatste zal zeker niet gaan gebeuren dit jaar maar koude dagen en eventueel ook sneeuw zou nog heel goed kunnen.

Jonge duiven

De jongen groeien allen voorspoedig op. Ze liggen rustig in de schalen en dat mag ik graag zien. Zit heus wel eens eentje bij die natte mest produceert maar dat is dan toch echt de schuld van de ouders. Literblikken vol voer en litermaten vol water gaan er door de laatste dagen.

Zo kon ik de afgelopen vier maanden toe met exact vijf zakken voer. Nu ben ik in anderhalve week tijd precies één zak voer armer geworden. Is toch onvoorstelbaar eigenlijk en dat voor slechts veertien koppels duiven die jongen te voeren hebben. De overige koppels zitten te broeden op de tweede leg namelijk.

Volgende week de duiven uit elkaar

De planning is dat ik halverwege komende week de vliegkoppels ga scheiden. Ik geef de jongen niet mee aan de duivinnen en ik laat ze ook niet achter bij de doffers. Oftewel ik ga rouleren. De ene dag de doffers bij de jongen en de andere dag de duivinnen bij de jongen. Vorig jaar ook zo gedaan en is mij prima bevallen. Ik voorkom er tevens mee dat de duivinnen voor de tweede keer gaan leggen. Ook worden de oude duiven er lekker fel van op hun nestbakken zo is mij vorig jaar opgevallen.

Duiven in training

Ook de training wil ik komende week weer gaan oppakken. Is nog aan de vroege kant maar het voorkomt natuurlijk wel forceren. Zie zo nu en dan al wel eens een koppeltje vliegen en dan begint het zowaar te kriebelen.

Kascontrole

Eergisteren kascontrole gehad van twee collega leden van mijn vereniging. Ik mag nog een jaartje blijven dus maar weer door met het jaarlijks terugkerende festijn. Doe het inmiddels meer dan 30 jaar en dat is toch wel een hele ruk bedenk ik mij wel eens. Ach het wordt dan min of meer routine werk en gelukkig heb ik de beschikking over een goed werkend en ook nog eens zelfgemaakt administratie middel zodat ik er bijzonder weinig werk van heb. En laten we eerlijk zijn ik maak er echt geen jaarrekening van met een balans en verlies- en winstrekening. Lekker eenvoudig inkomsten afzetten tegenover de uitgaven en dan blijkt wel wat er over blijft in kas.

Lossingscommissie

Met enige "droefheid" las ik op de website van onze afdeling dat er aanpassingen zijn doorgevoerd in onze lossingscommissie. Dit was noodzakelijk omdat er iemand in de LC dient te zitten die zich kan verdiepen in de digitale omgeving die het NPO, IWB en Zimoa hebben ingericht. Op zich prima ook al heb ik er, zonder aanvullende kennis en informatie, op voorhand nog niet zo veel mee. Maar zeer waarschijnlijk zullen we daar in de ledenvergadering van de afdeling wel over bijgepraat worden.

Wat ik dan wel weer uitzonderlijk jammer vind is dat er afscheid is genomen van één van de zittende LC leden en dat daardoor ook een tweede LC lid heeft bedankt voor de eer. Dat had niet gemoeten was mijn eerste reactie. Komt bij een LC die bestaat uit twee leden houdt ook niet over. Ach komt tijd komt raad! En doe het iedereen maar eens naar wens!

Terug