Laatste nieuws

Jongen geringd

  • 18-2-2023

Ringen 2023

De jongen die er nu liggen zijn allemaal geringd. Vandaag de laatste twee een ring omgeschoven. Zijn er totaal 24 stuks hoofdzakelijk van de kweekduiven plus uiteraard enkele van de vliegduiven. Ze doen het trouwens prima. De mest rond de schaal is wat mij betreft helemaal ok en ze liggen lekker rustig om zich heen te kijken.

Mest van de ouden

De mest van de oude duiven is waardeloos. Is hier hetzelfde verhaal dan vorig jaar, een herhaling van zetten. En of ik nu wel of geen mineralen verstrek of wel of geen produkten uit de dure emmers verstrek de mest is altijd dun overdag. Als ik 's morgens bij de duiven kom is het wel goed overigens. Maar overdag drinken ze veel te veel, een drinkpot is ook zo maar leeg.

Aan de duiven zelf mankeert verder niets, ze hebben geen geel, geen schimmels en in de mest is ook niets gevonden deze keer. Lig er ook niet wakker van trouwens maar er is niet veel aan zo. Ach nog een weekje en dan gaat het vanzelf weer over zo weet ik inmiddels. (toch goed om dit soort dingen op te schrijven, ik hoef nooit te denken hoe was dit vorig jaar ook al weer......staat gewoon genoteerd!)

Eitjes tweede ronde kwekers

De weer bijgelegde eieren van de kwekers zijn wederom allemaal bevrucht. Wel had ik gisteren een platgestamd ei, aan de snavels van de broedende doffer te zien een kleine vechtpartij geweest. Ach ja gebeurt hier dus ook!

Voorjaarsvergaderingen

We gaan ons zo langzamerhand weer opmaken voor de voorjaarsvergadering. Komende week eerst maar een bestuursvergadering en dan een ledenvergadering uitschrijven. De afdeling vergaderd hier op 17 maart dus daar moeten we in ieder geval vooraan.

Terug