Laatste nieuws

Eitjes allemaal uit

  • 12-2-2023

Jongen duiven

Inmiddels hebben alle vliegkoppels en enkele kweekkoppels jongen. Op het vlieghok drie eitjes niet uitgekomen, ook hier is uiteraard wel eens wat! Een jong dood in het ei, één ei zwaar gekneust overigens niet door nestmateriaal want het was eigenlijk het enige nest zonder stro en tabakstelen maar dus wel met een nestmatje en één ei was wel zwart maar moet in een zeer vroeg stadium afgestorven zijn. Ach ja het zijn van die dingen die ik in ieder geval ieder jaar wel meemaak.

Gelukkig weet ik na al die jaren duiven wel dat de kweek, of die nu heel goed of slecht is, vrijwel niets zegt over het verdere vervolg van het vliegseizoen. Een super kweek met veel jongen en nauwelijks of geen uitval is dus zeker geen garantie voor een topseizoen. Het is natuurlijk de liefhebber die graag ziet dat alles op rolletjes loopt.

Datzelfde geldt ook voor de dagelijkse trainingen straks in het vliegseizoen. Als ze maar wegtrekken en er een stevige training van maken dan zijn we zo blij als ik weet niet hoe!  Maar ook daarvan weet ik inmiddels dat het harde trainen zeker geen garantie is op succes!

Nieuwe website Duivensportbond

Het NPO of ik moet eigenlijk zeggen de Duivensportbond heeft een nieuwe website gelanceerd. Ziet er op zich niet verkeerd uit ook al kan ik bijna nooit vinden wat ik zoek op die site en dat is wel eens frustrerend natuurlijk. Zo wilde ik even zoeken hoeveel de NPO contributie bedraagt dit jaar maar ik heb het niet gevonden. Kan ook aan mij liggen natuurlijk zo eerlijk moet ik ook wel zijn. Komt ook nog bij dat de site nog in opbouw is als het gaat om het vullen met documenten en informatie.

Ziet er in ieder geval wel behoorlijk professioneel uit!

Duiven te koop

Ik krijg met regelmaat vraag naar jonge duiven. Beste mensen ik heb er op dit moment geen te koop. In de zomermaanden komen er zeker wel enkele beschikbaar uit de kwekers en later in het jaar zijn er dan nog de late jongen uit de vliegers natuurlijk. Maar daar zal het dan ook wel bij blijven.

Zaterdag baddag

In het stille seizoen gaan de duiven hier op de zaterdag in bad. Als de vluchten beginnen kan dit natuurlijk niet en dan schuift het een dag op. Is nu extra bewerkelijk omdat het bad er twee keer daags in moet. Immers de helft zit op het nest. Ze maken er altijd zeer gretig gebruik van trouwens, wat een bende telekens weer maar wat ook een dikke witte laag op het water als ik de baden leegmaak en in een emmer giet. Goed teken zegt men en dat is ook zo volgens mij.

Verkoop Gevleugelde Vrienden Jubbega

Op zaterdag 18 maart is er weer een zaalveiling van jonge duiven. De sportvrienden van Jubbega hebben dit een aantal jaren geleden op poten gezet en het is dan ook een bijzonder mooi initiatief. Ook dit jaar ben ik gevraagd om een jong beschikbaar te stellen voor de verkoop. Ik heb er niet over hoeven na te denken want dergelijke initiatieven moeten zo veel mogelijk gesteund worden is mijn mening. Ik weet nog niet welke jong er naar toe gaat maar heb al wel wat in gedachten. De opbrengst is overigens deels voor de organiserende vereniging en grotendeels voor de liefhebber.

Ik zou zeggen noteer in uw agenda en er naar toe!

Kriebelen

Het begint al weer te kriebelen lees ik al weer regelmatig op social media of op websites van collega liefhebbers. Nou moet ik eerlijk zijn door te zeggen dat het hier niet het geval is. Ik moet er niet aan denken dat de vluchten al weer zouden gaan beginnen. Of dat een goed of slecht teken is laat ik in het midden. Ik zie eigenlijk wel een beetje op tegen al het geregel dat er straks weer op mij afkomt. Zou natuurlijk niet moeten en is deels ook mijn eigen schuld. Sinds jaar en dag pak je van alles en nog wat op en dan wordt het vaak een automatisme. Aan de andere kant laten anderen het ook gebeuren en dat is ook niet erg slim. Want wat als het een keer misgaat en er geen opvolging klaar staat. Denk daar steeds vaker aan eigenlijk. Oftewel dat moet toch anders!

De laatste bonnen die geschonken zijn dit jaar

P.V. Gevleugelde Vrienden Nieuwkuijk
 
P.V. de Adelaar Harkema
 
PAX Snelpost Lochem (koop 22)

Terug